BMW:n för samlare: "Finaste exemplaret i Europa"

Samlarobjektet som går upp i värde "för varje dag som går"

Här är något speciellt för alla BMW-entusiaster: en 320i E30 TC Baur som väckts till liv efter många år undangömd i ett svenskt garage.
– Det här exemplaret är förmodligen ett av dom finaste i Europa, säger Alexander Ghalandary, ägare av Autogruppen i Borås.

För något år sedan fick Autogruppen i Borås ett tips om att en äldre farbror hade en stor bilsamling, som han inte längre hade glädje av. Hans syn hade försämrats och att ge sig ut på vägarna med sina pärlor var dessvärre inte längre säkert.
Så det blev en snabb affär efter att Alexander Ghalandary och hans kolleger besökte garaget och fick se den imponerande samlingen:
– Vi köpte alla bilar. Där fanns till exempel en Porsche Boxster som gått 300 mil och en rad andra samlarobjekt, berättar Alexander Ghalandary.
Och så fanns den här bilen, en 34 år gammal BMW 320i E30 TC Baur som gått 8600 mil. Ett samlarobjekt för BMW-entusiaster.
– Baur cab-modeller är inte som den vanliga 3-serie cabbar, som är masstillverkade. Dessa bilar är samlarobjekt och går upp i värde för varje dag som går, säger Alexander Ghalandary. Denna modell av 3 Serie är byggd i väldigt få exemplar och dom är till och med mer sällsynta än en E30 M-modell.

Se annonsen här

Familjen Baur är karossbyggare i Stuttgart, Tyskland och har byggt BMW sedan 30-talet.
Mest kända är man för sin tillverkning av cabriolet-modeller och man var så duktiga på hantverket att man till och med fick patent på sin speciella cab-konstruktion. Namnet är ”TC” och står för ”Top Cabrio”.
– Man lyfter upp en del av taket och får en jättefin upplevelse en vår- eller sommardag, säger Alexander Ghalandary.

En svensk spekulant bör inte vänta för länge med att slå till innan BMW-samlare i Tyskland får upp ögonen för bilen:
– Det är många tyskar som samlar på den här typen av objekt och vi har tidigare haft kunder från Tyskland.
– Men om ingen skulle slå till så får bilen gärna stå kvar här. Den kommer bara gå upp i värde, avslutar Alexander Ghalandary.

Se annonsen här

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com