BMW fräschar upp succébilen X1

Bästsäljaren får facelift och kommer som laddhybrid

Vilken nyhetsvecka för BMW! Först kom nya 1-serien och 1-serien M Performance. Nu är det det dags för en uppdaterad X1.

Nya generationen av BMW X1 som delar teknik med Mini Countryman har funnits några år på marknaden nu. I dag är det dags för den i bilbranschen så berömda ansiktslyftningen som brukar ske ungefär mitt i en modells levnadsbana.

BMW X1 är märkets bäst säljande modell och har vuxit som en raket senaste åren, så det handlar om små förändringar.

BMW hävdar att både fram- och bakdelen är nya, men vi har lite svårt att se skillnad. Även strålkastarna och stötfångarna är uppdaterade. Att grillen och mönstret i njurarna är nya är enklare att se.

Dessutom kommer modellen med fyra nya fälgar som kan väljas till av kräsna kunder. Tre helt nya färger kommer också, Jucara Beige, Misano Blue samt Storm Bay metallic som är en individualfärg. Bilen går också att få med en projektor som visar X1-emblemet när du öppnar förardörren.

Under huven har det hänt en hel del också även om det fortfarande handlar om gamla förbränningsmotorer. Instegsmotorn är sDrive18i med 140 hk. Denna version är endast tillgänglig som ”sDrive” med framhjulsdrift. Den som vill ha fyrhjulsdrift får gå på xDrive20i (192 hk). som också finns som xDrive. För den som vill ha diesel är sDrive16d med 116 hk inroparmodell, men det är oklart om den säljs i Sverige.

Ovanför finner vi 150 hk sDrive18d, som också kommer som xDrive.

På toppen finns xDrive25d med 231 hästkafter

Den mest intressanta versionen för Sverige är BMW X1 xDrvie25e. X1-pluginhybriden går 50 km i WLTP-cykeln.

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com