Bildspecial: Bentley Bentayga blir ännu lyxigare

Uppdateringen av Bentley Bentayaga är rent ut sagt lyxig – med en ren utsikt.
I stället för klassiska munstycken rymmer nu de uppvärmda vindrutetorkarna 22 inbyggda strålar vardera.
Bara en sån sak.

För två veckor sedan skrev Bytbil om att den sista Mulsanne rullat ut ur Bentleys fabrik efter att drygt 7 300 handgjorda exemplar gjorts över en tioårsperiod. Med det tog det rejäla lyxåket farväl.

Men Bentley Bentayaga lär vi se mer av framöver. Inte minst efter den senaste uppdateringen.

– Från lanseringen för fem år sen har Bentayaga varit definitionen av en lyxsuv. Precis som Continental GT har den skapat en helt ny del av marknaden och sedan vi satte utgångspunkten har många andra dykt upp i klassen. Men ingen annan bil kan erbjuda bredden för att utmana Bentayga, säger Bentleychefen Adrian Hallmark.

Utseendemässigt får nu Bentayaga det största ansiktslyftet på bakpartiet – och det för tankarna till just Continental GT samt helt nya Flying Spur. Det är uppenbart att Bentley vill koppla ihop den nya bilfamiljen rent visuellt och det leder bland annat till att lyktorna och utblåsen har fått en ny design och att grillen har blivit större.

En del lyx går däremot inte att se vid första anblicken. En häftig detalj är de nya vindrutetorkarna. Inte bara är de uppvärmda, utan varje vindrutetorkare rymmer 22 inbyggda strålar istället för klassiska munstycken.

Under huven återfinns en 4,0-liters dubbelturbo V8-motor på 550 hästkrafter. Nya Bentayaga gör 0 – 100 km/h på 4,5 sekunder och topphastigheten lyder 290 km/h.

Längre fram i år väntar även lansering av en laddhybridsversion och Bentayaga Speed, som får en 6,0-liters stor W12:a. Men där får vi snällt vänta på mer information.

Det finns heller ännu inget svenskt pris på nya Bentley Bentayaga.

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com