Bildextra: Se nya Aston Martin Vantage GT8

Racingbil för gatan

Inspirerad av tävlingsbilen 2016 Aston Martin V8 Vantage GTE så presenterar nu den brittiska biltillverkaren ett fullblod – för gatan. Lättad och med förbättrad aerodynamik blir GT8 en Racing-Vantage i trafiken.

Sedan segern i Le Mans 24-timmars lopp 1959 har racing varit som en röd tråd genom åren för Aston Martin. Det efter oräkneliga GT-segrar i klasserna GT3 och GT4, nu senast med Vantage GTE.

Nu vill Aston Martin erbjuda sina fans och bilägare en riktigt värsting – Vantage GT8. En bil som blandad lyx och vägegenskaper med racingbilarnas brutalitet.

– Vi har länge velat tillverka en bil för gatan som verkligen reflekterar våra racingerfarenheter från Le Mans. Med Vantage GT8 har vi äntligen lyckats nå vårt mål. Genom att fokusera på lägre vikt och mer aerodynamik, har vi tagit V8 Vantage till en helt ny nivå i form av uppförande och aggressivitet, berättar David King som är chef för Specialprojekt och Motorsport på Aston Martin.

Bilen har fått massor av karbon för lägsta möjliga vikt (viktnedgången är på hela 100 kilo), aerodynamik som för tävlingsbilar och en uppdaterad 446PS1-version av Aston Martins 4,7 liters V8-motor. All kraft genom en sex-växlad manuell låda eller en sju-växlad SportshiftTM II med paddlar.

Leveransstart blir under det fjärde kvartalet 2016 och priset startar från 165 000 pund, det vill säga cirka 1,9 miljoner svenska kronor. Om du vill ha en så får du vara snabb, Aston Martin kommer att tillverka endast 150 exemplar.

Foto: Aston Martin
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com