Bildextra: Bugattis nya värsting

Visas upp för de rikaste bilsamlarna – tillverkas bara i tio exemplar

Den ska presenteras om bara någon dag på Pebble Beach i USA. Men några bilder har läckt på Bugattis EB110 Super Sport Hommage, kallad ”Centodieci”.
Varsågod – njut av bilderna.

Pebble Beach Concours d’Elegance är en exklusiv utställning för veteranbilar som sedan 1950 årligen anordnas på golfbanan Pebble Beach Golf Links i Kalifornien, USA. Här träffas USA:s rikaste bilsamlare och visar upp sina dyraste och mest exotiska veteranbilar.
Då passar Bugatti på att locka alla feta plånböcker med ett nytt tillskott i sin exklusiva bilfamilj. Namnet är Centodieci (betyder Etthundratio på italienska) och är en hyllning till supersportbilen EB 110 Super Sport som tillverkades i 139 exemplar mellan 1991 och 1995.

Centodieci ska troligen bara tillverkas i tio exemplar och prislappen väntas bli cirka 90 miljoner kronor styck.
Amerikanska bilsajten Carscoops har analyserat hyperbilen så gott det går utifrån de läckta bilderna och konstaterar att den byggts med Chiron som grund.
Det innebär en 8.0-liters W16-motor med fyra turboaggregat som spottar ut 1479 hästkrafter och har ett vridmoment på 1600 Nm.
Toppfarten är 420 km/h och bilen gör 0-100 på cirka 2,4 sekunder.

Den tydligaste designflörten till 90-talets EB 110 Super Sport är de fem små hålen strax bakom sidorutorna, men de verkar inte ha någon praktisk funktion.

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com