BILDER: Kolla in i Polestars nyöppnade showroom

Bilvärldens svar på Apple Store har öppnat

Nu öppnas den första Polestar-butiken i Europa. Oslo blev först ut i helgen – med bilhandel som skrotar många av dagens attribut.
– Vi vill vara bland märkena som levererar premium, säger vd:n Thomas Ingenlath, till norska TU.

Det nya svensk-kinesiska elbilsmärket Polestar vill förändra hela bilhandeln. Polestar hävdar att man kommer att erbjuda bättre kundvård, produktspecialister som inte får provision och en mer problemfri kundresa. I helgen slog det första showroomet i Europa upp – i Oslo.

Den eleganta visningsbutiken ligger på Övre Slottsgata mitt i Oslo. Oslo Space demonstrerar enligt Polestar det helt nya konceptet som kombinerar minimalistisk design med digital interaktivitet. Här kan konsumenterna göra hela kundresan från den första titten  till leveransen av den valda Polestar-modellen.

I stället för traditionella bilförsäljare ska Polestar Specialists, som agerar som varumärkesambassadörer utan provision, informera kunder om företaget och dess produkter. Testkörningar kan utföras på plats, leveranser kan schemaläggas till hem- eller kontorsadresser och det finns inga lagerbilar. De som vill beställa eller reservera en Polestar kan göra det via Polestar-appen eller webbplatsen antingen i sitt eget hem eller under ledning av en Polestar-specialist.

– Utrymmet i Oslo är extremt speciellt. Platsen är perfekt, mitt i hjärtat av där människor shoppar och kopplar av, och denna moderna shoppingupplevelse finns i en historisk byggnad förstärker verkligen vår tro på att bra design är tidlös, säger vd:n Thomas Ingelath.

Norge har den högsta penetrationen av elfordon i världen, därför valde Polestar Oslo. Men märket planerar ytterligare 50 showrooms runt om i Europa.

– Polestar Space är vårt sätt att förändra bilhandeln. Utan säljare och fordon i förorten finns det inga hårda försäljningar, inget krav på att byta lager och en helt kundinriktad resa. Konsumenterna kommer att definiera hur mycket de interagerar med utställningarna och Polestar-specialister med digital interaktivitet fordonet i kundens app, redo att beställas när det passar dem. Vi gör det roligt att köpa en bil! ,” säger Jonathan Goodman, Chief Operations Officer på Polestar.

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com