Avslöjar: Godzilla ska bli mer premium

Nissan ska satsa på kvalitetshöjning snarare än prestandaökning

Fortfarande prestanda – men framförallt mer kvalitet.
Chefen för Nissans GT-R har målet klart för sig.
– Jag vill göra GT-R mer premium… inte bara lyxig utan riktig premium, kvalitet, säger Hiroshi Tamura på Nissan.

Nissans prestandavagn GT-R har länge varit det udda inslaget i superbilsgenren.
Utseendet och ”infallsvinkeln” i segmentet har ifrågasatts, men när det kommer till ren kompetens och prestanda har få kunnat sätta ”Godzilla” på plats.
Det har spekulerats en del om när en ny generation kan vara på gång, nuvarande GT-R (R35) har ju varit med oss sedan 2007.
Men nu får vi, direkt från GT-R-chefen själv, infon att det fortfarande är långt kvar.
– Låt oss ta den enkla frågan: När kommer nästa GT-R? Inte än, för jag har några punkter jag vill uppfylla först, säger Hiroshi Tamura, programchef för GT-R, till sajten Top Gear.

En av de punkterna är att få bilen att kännas mer premium. Att få GT-R att närma sig konkurrensen, och även där visa att bilen kan överträffa förväntningarna.
Detta då fokus för modellen legat allt för mycket på prestanda (R:et i namnet), utan att själva GT-vagnen hängt med.
Som ett bra exempel på hur en GT-R borde se ut och kännas lyfter Tamura fram versionen ”Egoist” (säljs inte i Sverige), där kupén har rejält uppgraderade materialval och detaljer.
Jakten på finess och ”premium” kommer till viss del tygla GT-R:ens prestandautveckling och Tamura säger att först efter det att man höjt kvalitetskänslan, så kommer mer effektfulla versioner.
– Det kommer säkerligen en dag när vi kommer på någon speciallösning för att bilen ska kunna hantera 800 eller 900 hästar, men jag kan inte ge något datum eller tidsaspekt. Först vill jag visa en mer sofistikerad sida av GT-R, säger Hiroshi Tamura till Top Gear.

Foto: Nissan
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com