Audiförare filmar sig själv i 323 km/h - kan förlora körkortet i 10 år

Polisen i Storbritannien efterlyser föraren till en Audi RS6 Avant.
Bilisten kör i 323 km/h på motorvägen och spelar sig själv.
Fortköraren hotas av fängelse i flera år och kan bli av med körkortet i tio år.

Coronakrisen har även inneburit en våg av extrema fortkörningar på världens motorvägar. Och bilar som går över 300 km/h har blivit vardagsmat. Nyligen skrev BytBil om en 19-åring i Kanada som körde 308 km/h i en Mercedes C63 AMG. En bilist i Storbritannien har nu gått ytterligare ett steg längre.

Föraren filmade sig själv på motorvägen M23 mellan Gatwick och Crawley, du kan själv se klippet här ovan. Hen drar upp sin Audi RS6 C7 Avant till den ansenliga hastigheten 323 km/h. Åtminstone om man ska tro hastighetsmätaren, den verkliga farten torde vara något lägre. Audin visar 201 mp/h, vilket motsvarar 323,4 km/h.

Videon med fortkörningen har delats flitigt på sociala medier och den har även nått trafikpolisen i Sussex i Storbritannien. De berättar nu att det efterlyser föraren och vittnen som sett något eller vet vem hen som kör bilen är uppmanas att kontakta polisen.

Den aktuella vägsträckan har en en hastighetsgräns på omkring 110 km/h, så föraren har överträtt gränsen nästan trefaldigt.

– Vi är medvetna om denna fruktansvärda körning. Jag har gjort en del undersökningsarbeten för att se om vi kan identifiera den involverade bilen och den exakta platsen, säger Andy Cox på Sussex-polisen.

Det tidigare rekordet för att fortkörning hade en förare av en Nissan GT-R som togs i 309 km/h. Han fick fängelse i 28 månader och blev av med körkortet i 10 år.

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com