Audi TT RS får superbilsprestanda

Och rätt antal cylindrar för att vara en Audi

En riktig Audi ska så klart ha femcylindrig motor. I nya toppmodellen TT RS får du det – och dessutom 400 hk. Så nära det ursprungliga quattro-konceptet du kan komma.

Segmentet för mindre sportbilar har hårdnat till rejält. Nyligen kom Toyota med sin BMW-baserade Supra, Alpine presenterade nya A110 och Porsche kom med lättviktaren Cayman T. Audi vill förstås inte vara sämre och presenterar nya toppversionen av sin faceliftade Audi TT.
Det handlar om TT RS med en femcylindrig turboladdad motor på hela 400 hästkrafter och med 480 Nm vridmoment. Det ger fartresurser som tar dig på blott 3,7 sekunder upp till 100 km/h. Tar du bort fartspärren toppar bilen 280 km/h, annars 250 km/h.
För hur många cylindrar ska en riktig Audi ha? Tre, fyra, fem, sex, åtta, tio eller kanske 12? Vi röstar på fem!
Bilen skiljer ut sig från vanliga TT med ny frontspoiler, andra luftintag, fetare fälgar och annan bakspoiler. Ja, den som kan Audi TT ser den stora skillnaden direkt.
På insidan är det sportstolar med RS-mönster som gäller, Bang & Olufsen-stereo och ett rött märke på ratten så att du ska veta var mitten på ratten är.
Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com