Audi Q3 – nu ännu sportigare

Se bilderna på nya Sportback

Sportigare och mer aerodynamisk. Här är nya Audi Q3 Sportback som börjar säljas i höst.
Och det är knappt ett år efter senaste versionen.

VÄLJ BLAND 300 AUDI Q3 HÄR

Audi var bland de första som fattade bilköparnas sug efter kompakt-suvar när Q3 lanserades 2011. Tyskarna var visserligen lite sent ute ur startblocken med kupé-suvar, men nu har Audi verkligen fått upp farten. Så sent som i höstas kom den andra generationen av Q3. Den fick vassare linjer, en åttakantig grill med vertikala ribbor, större luftintag och LED-strålkastarna som kisade elakt.
Men bara ett år efter förra lanseringen kommer alltså en Sportback – med ÄNNU sportigare look. Döm själv av bilderna, men visst är det ett designlyft där de största skillnaderna är det sluttande taklinjen och rundade linjer ovanför hjulhusen.
Audi hävdar att det nya utseendet ger känslan av en längre bil med mer styrka.

Några andra exteriördetaljer man noterar är att Sportback har lite mer plastdetaljer, lite större bakljus, dolda avgasrör och lite flottare bakruta.
Stora delar av interiören hänger med från fjolårets uppdatering: Baksätet är skjutbart upp till 15 cm i längdled, dock som tillval. Ryggstöden är möjliga att vinkla i sju steg och är fällbara 40:20:40. Bagaget varierar mellan 530 och 675 liter – men fällda baksäten som mest 1 525 liter. Lastgolvet är justerbart i tre olika nivåer och hatthyllan kan stuvas under golvet.
Förarmiljön är helt digitaliserad. Instrumentpanelen består av 10,25-tumsskärm. Virtual cockpit finns som tillval liksom en större skärm på 12,3 tum.

Två motoralternativ finns att välja på vid lanseringen: en 2.0-liters fyrcylindrig diesel som ger 148 hästkrafter eller en turboladdad 2.0-liters bensinmotor med ytterligare 80 hästkrafter. Den senare motorn har en sjustegad växellåda som skickar kraften till alla fyra hjulen. Toppfart: 233 km/h.

Svenska priser är ännu ej fastställda. Men en prisindikation är att Q3 med minsta motorn kommer kosta 40 200 euro och bilen med turbomotorn 46 200 euro.

AUDI Q3 FRÅN 139 500 KR – SE HÄR

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com