Audi om app-felet: Vi har tillsatt en ”task force”

Audi har drabbats av teknikstrul med nya elbilen e-tron.
Många ägare vittnar om att deras Audi-app i mobilen inte kan få kontakt med bilen – trots 100-tals försök.
– Audi känner till problematiken och tar kritiken och klagomålen väldigt seriöst. Både från Audi AG:s och från Audi Sveriges sida ber vi om ursäkt för de extra besvär som det medför, säger Irene Bernald, informationschef för Audi Sverige.

Att en mobilapp till en bil inte fungerar kan tyckas som ett mycket litet problem i dessa tider – och det är det nog. Men för elbilsägare kan det vara nog så irriterande att inte kunna se i mobilen om laddningen av bilen fungerar, eller hur mycket bilen har laddat inför en resa. Audi e-tron har blivit en stor försäljningsframgång i Sverige och är just nu Sveriges näst mest sålda elbil – men bilen tycks i likhet med andra elbilar ha en del barnsjukdomar. I Norge är det just nu landets mest sålda bil.

Många ägare både i Sverige och Norge vittnar nu om att appen ”My Audi” som används för att hålla koll på elbilen Audi e-tron inte längre fungerar, annat än i undantagsfall. Trots 100-tals försök går det inte att få kontakt med bilarna. Ägarna kan därmed inte styra laddningen, eller sätta på värmen i bilen från appen. Vissa andra ägare säger dock att det fungerar nästan felfritt, men bland nya bilar är många drabbade.

– Ett dygn från det att jag hämtade bilen funkade appen, sedan slocknade alla möjligheter att få kontakt med bilen, och nu får jag inte kontakt med bilen medan den laddar heller, vittnar en ny svensk ägare i sociala medier. Det är bara ett av många vittnesmål om samma fel.

– Audi AG har satt upp en speciell ”task force” som jobbar intensivt med att analysera de tekniska problemen för att kunna utveckla en lösning så snabbt som möjligt. Appen är säker att använda men kommunikationen fungerar inte alltid och problematiken verkar inte vara genomgående, säger Irene Bernald.

När problemen kan vara lösta finns det ingen uppgift om. Audi rekommenderar kunder att kontakta deras digitala support för att få hjälp, men hittills har inte problemen kunnat lösas.

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com