Audi e-tron kan förbeställas – i Norge

Produktionsmodell utlovad tidigt 2018.

Audi e-tron quattro har utlovats som produktionsmodell till 2018. Men redan nu går den att förbeställa – i Norge.

I Frankfurt, på hösten 2015, visade Audi upp en konceptbil kallad e-tron quattro. Med 540 eldrivna hästkrafter lovade Audi att det här var framtidens suv och att en elektrisk suv i lyxklassen skulle bli verklighet tidigt 2018.

Riktigt där är vi inte ännu och vi vet ännu ingenting om hur produktionsversionen av e-tron quattro kommer att se ut. Men vi har en föraning om att den kommer att kallas för e-tron, kort och gott.

Det är i alla fall vad Audi Norge kallar bilen och på deras hemsida går den alldeles utmärkt att förbeställa. För 20.000 norska kroner – ungefär det samma i svenska kronor – får du en plats i kön och det är väl ett säkert tecken om något att Audi har någonting i görningen.

Att det just är i Norge som Audi e-tronspekulanterna ställer sig i kö är inte så konstigt. Oljelandet är som tokigt i elbilar, ett resultat av skatteregler och fri tillgång till bussfiler. Så när du fått din e-tron kan du blåsa förbi de dieseltuggande miljöskurkarna i köerna och skratta från din trafikfria fil.

Daniel Östlund
Redaktör
daniel.ostlund@bytbil.com