Aston Martin Vantage Red Bull Racing Edition

... är ett namn som är alldeles för långt.

Aston Martin samarbetar inte bara med Mercedes-AMG utan också med Formel 1-teamet Red Bull Racing. Nu firar de med en specialversion av Vantage.

Aston Martins minsting Vantage kan spåra sina rötter ända tillbaka till konceptbilen AMV8 Vantage som visades 2003 och sannolikt sjunger modellen på sista versen. För att gjuta nytt liv i åldringen har Aston Martin tagit fram penslarna och målat om sin Vantage i färger från Formel 1-teamet Red Bull Racing.

Detta som en försmak på den kommande hyperbil som man utvecklar i samarbete med Red Bull – ett samarbete som möjligen sticker den kommande motorleverantören Mercedes-AMG i ögonen, eftersom de båda är bittra konkurrenter på Formel 1-banorna.

Oavsett Mercedes-AMG:s eventuella invändningar erbjuds Aston Martin Vantage Red Bull Racing Edition (puh, vilket namn!) erbjuds med antingen V8- eller V12-motor och lackas i en mörkblå kulör hämtad från Red Bulls Formel 1-bilar. Mot tillägg kan man även få den i sidenmatt lack, eller i silvergrått.

Röda lister i grillen, gula bromsok och extra kolfiber i splitter, diffusor och detaljer kompletterar Red Bull-kopplingen, liksom broderade nackstöd och en alcantaraklädd ratt. Jo just det, kunderna får dessutom välja om Daniel Ricciardo eller Max Verstappen ska signera plaketterna som är infällda i trösklarna. Bara en sån sak.

Robert Snow/Red Bull

Även om Ricciardo föredrar Chevapickisar.
Daniel Östlund
Redaktör
daniel.ostlund@bytbil.com