AMG-utrustad Mercasuv

V8-motor • 612 hästkrafter

Det är en Mercedes-Benz AMG GLS63. Den har en V8-motor och gör 0–100 km/h på 4,2 sekunder. Dessutom har den diverse AMG-paket så att körglädjen ökar.

Hos Select Cars Syd AB finns en Mercedes-Benz AMG GLS63. Den är årsmodell 2020 och har rullat 1 550 mil.

Under motorhuven finns en fyrliters V8-motor som genererar 612 hästkrafter och 850 Nm. Kraften till de fyra hjulen går via en nioväxlad automatlåda. Accelerationen 0–100 km/h går på 4,2 sekunder och toppfarten är 291 km/h.

X167-generationen är den tredje generationens Mercedes-Benz GLS-klass. Den debuterade på bilsalongen i New York 2019. Den konkurrerar bland annat med Bentley Bentayga, BMW X7 och Land Rover Range Rover.

Bilen är lackerad i obsidian svartmetallic. Interiören har ett krompaket och ett svart innertak i mikrofiber. Avgassystemet är omkopplingsbart, och bromsoken är silverlackade. Bilen är även utrustad med AMG:s förarpaket, som inkluderar en AMG-ratt i nappaläder.

Bilen har även 23-tums AMG dubbelekerfälgar, och AMG har även varit med i utformningen av stylingen på frontspoilern och sidokjolarna. Dessutom har bilen ett ljudsystem från Burmester, och är man uttråkad i baksätet finns två bildskärmar och även ett komfortpaket för baksätet.

Är man intresserad av denna Mercedes, finns den hos Select Cars Syd AB i Kävlinge för 1 998 000 kronor.

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com