Alfa avslöjar – nya bilarna försenas

De utlovade nyheterna skjuts på framtiden

Fortsatt ”fokuserade på produktstrategin” – men lite sena.
Den modelloffensiv som Alfa Romeo planerat kommer dra ut på tiden
Det avslöjade Fiat-Chrysler Automobiles vid en konferens med aktieägarna.

Alfa Romeo hade börjat få igång maskineriet.
Nya Giulia avslöjades i somras och mottagandet har varit gott. Bilen är tänkt att komma som en utmanare till BMW 3-Serie samt Mercedes C-Klass och är bara den första av många planerade nyheter.

Tidigare har FCA sagt att man ska lansera sju nya modeller innan 2018. Detta som en del av en stor märkesinvestering på fem miljarder euro.
Men nu låter det annorlunda. Autocar rapporterar att man under investerarkonferensen sa att det fortfarande är ”fokuserade på märkes och produktstrategin”, men att ”forskning, utveckling, produktion och produktinvestering kommer att minskas till 2018”. Först runt 2020 kommer de utlovade sju nyheterna att vara ute.

Första bilen av de sju som är på gång är en mellanklassuv. En bil som ska ta upp kampen med rivaler som BMW X3, Audi Q5 med mera. Därefter ska kollektionen breddas med en fullstor suv samt ytterligare två crossovers.
Vidare ska det komma två specialmodeller i samma spår som 4C och slutligen en ersättare till Giuliettan.
Så Alfa Romeos utblomning sladdar lite, men förhoppningsvis får de ordning på det hela och kan påbörja utrullningen enligt den nya planen.

Foto: Alfa Romeo
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com