94 procent av värdet borta: Aston Martin sparkar sin vd

Aston Martin kommer att sparka sin vd Andy Palmer.
Enligt The Guardian efterträds han av AMG-chefen Tobias Moers.
Orsaken ska vara företagets kris som fått aktien att falla med 94 procent.

Aston Martin har befunnit sig i kris i flera år och nu kommer det brittiska lyxmärket att byta toppchef för att försöka få fart på försäljningen och ordning på finanserna.

Den nuvarande vd:n Andy Palmer har enligt The Guardian blivit ombedd att städa skrivbordet nu när företaget inte är värt 6,3 miljarder kronor. På två år har 94 procent av företagets börsvärde försvunnit. Avgången kommer enligt Guardian att bli officiell nästa tisdag. Det motsvarar ett värdetapp på 99 miljarder kronor sedan börsintroduktionen. Under samma tidsperiod har Ferraris aktiekurs gått upp med 50 procent.

Det ska redan vara klart att  AMG: s vd Tobias Moers tar över ratten på Aston Martin. AMG äger dessutom redan aktier i den krisande brittiska sportbilstillverkaren.

Under våren fick Aston Martin en ny huvudägare när miljardären Lawrence Stroll köpte in sig i bolaget. Men det krävs uppenbarligen krafttag för att vända det krisande bilmärket. Naturligtvis har coronakrisen inte gjort saken bättre.

Hoppet för Aston Martin står nu till att de exklusvia superbilarna Valkyrie och Valhalla gör succé samt att nya SUV:en DBX blir en storsäljare.

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com