Bytbils policy för personuppgifter

Vi på Bytbil värnar om våra användare, vilket innebär att vi alltid ser till att samla in och använda dina uppgifter med hänsyn till din integritet. Det är viktigt för oss att du får reda på vilken information vi samlar in om dig och hur vi använder den.

Här beskriver vi:
  • Vilka personuppgifter vi samlar in och varför
  • Hur vi använder dina personuppgifter
  • Vilka valmöjligheter och rättigheter du har, till exempel i fråga om att få tillgång till personuppgifter

För att vi ska kunna ge dig tillgång till våra tjänster, till exempel ge dig möjlighet att kontakta annonsörer behöver vi behandla vissa uppgifter om dig. När du använder Bytbil för att söka efter fordon som intresserar dig lämnar du också automatiskt ifrån dig information om dig själv på olika sätt. Till exempel när du söker på Bytbil eller registrerar bevakningar med ditt Bytbilkonto, klickar på annonser eller på reklam på Bytbil.

Varumärket Bytbil ägs av Blocket AB som i sin tur är en del av Schibsted, ett bolag med många olika verksamheter som erbjuder digitala tjänster och produkter till konsumenter. Bolagen inom Schibsted utvecklar ständigt nya tjänster och produkter som ger dig möjligheter att förbättra och förenkla din vardag. Här kan du läsa mer om Schibsted. I Schibsted ingår bland annat Aftonbladet, Prisjakt, TV.nu. Schibsted ansvarar för den reklam som syns på Bytbil och tillhandahåller den inloggningslösning som Bytbil använder. Schibsted är därför ansvarig för den personuppgiftsbehandling som rör reklam och inloggning på Bytbil.

Vi ser till att dina personuppgifter är skyddade, och att behandlingen följer gällande dataskyddsregler, våra interna riktlinjer och rutiner. Vi har även utsett ett dataskyddsombud som granskar att dessa regler följs.

Vem är personuppgiftsansvarig?

Bytbil ägs av Bytbil AB (“Bytbil”) som är personuppgiftsansvarig (controller) för behandlingen av dina personuppgifter, om inget annat anges i denna information.

Schibsted Sverige AB (“Schibsted”) är personuppgiftsansvarig för den behandling av personuppgifter som görs för ändamål som har att göra med reklam på Bytbil. Läs mer om det under ändamålen "Visa reklam och hålla koll på hur reklam visas för dig" samt "Anpassa reklamen som visas för dig".

Schibsted är också personuppgiftsansvarig för den behandling av personuppgifter som sker inom ramen för ditt användarkonto som vi kallar för Bytbilkonto. Läs mer om den behandlingen här.

Vilka uppgifter samlar vi in om dig?

Vi samlar in information om dig när du registrerar ett användarkonto och när du använder våra tjänster. För att ge dig en tydlig bild av hur personuppgiftsbehandlingen går till har vi delat in personuppgifterna i olika kategorier utifrån hur de samlas in.

A) Uppgifter som du själv lämnar till oss

När du registrerar dig som användare, skapar en bevakning på Bytbil, svarar på en annons eller utför andra aktiviteter på Bytbil lämnar du uppgifter om dig själv såsom namn, ålder, telefonnummer och mejladress. Personuppgifter i den här kategorin är sådana som du aktivt lämnar till oss genom att till exempel fylla i formulär eller ge oss feedback genom funktioner skapade för det syftet.

B) Uppgifter som samlas in när du använder våra tjänster

Vi behandlar också uppgifter om dig som samlas in automatiskt när du använder våra tjänster. Vi registrerar till exempel vilka av våra tjänster du använder, vilka sidor du besöker och hur du beter dig på vår webbplats. Vilken teknologi du använder, om du använder dator, surfplatta eller mobil och vilken webbläsare du använder när du surfar på Bytbil, vilken IP-adress du använder och liknande uppgifter. Vi samlar också in uppgifter om vilka annonser du klickar på och vilken reklam vi har visat för dig. Informationen som samlas in automatiskt när du använder tjänsterna kan delas upp i följande kategorier:

Hur du använder tjänsterna

När du söker bland annonser på Bytbil, skickar ett meddelande till en annonsör, söker efter ett fordon eller använder tjänsterna i övrigt registreras denna aktivitet automatiskt i våra dataloggar. Vi samlar också in information om vilka typer av annonser du tittar på, vilken reklam du får se och klickar på och vilka funktioner du använder. Vi får också uppgifter om hur länge du använder och när du senast använde våra tjänster. Denna information kan omfatta hur du skrollar och navigerar på vår webbplats.

Var du är (platsinformation)

När du använder tjänsterna beräknar vi din ungefärliga geografiska position, baserat på den IP-adress du använder. Schibsted använder din plats för att visa dig reklam som är styrd efter området du befinner dig i. Informationen kan också komma att användas i utvecklingen av nya produkter och tjänster.

Teknisk information om din enhet och Internet-anslutning

Vi registrerar information om den dator, telefon, surfplatta eller annan enhet du använder och som interagerar med våra tjänster och hur den är uppkopplad till Bytbils tjänster. Det kan omfatta information om vilket operativsystem du använder, webbläsarversion och IP-adress.

Cookies och annat innehåll som lagras lokalt på din enhet

När du använder tjänsterna försöker vi med olika verktyg att känna igen dig och lära oss mer om dig som användare. Vi använder exempelvis cookies (kakor) för att analysera hur du använder Bytbil. Cookies gör också att du inte behöver logga in varje gång du besöker vår webbplats. Se mer om vår användning av cookies och annan lokal lagring av data i vår cookiepolicy.

C) Uppgifter från andra källor

Vi samlar in information från andra källor, vanligtvis våra partners, reklamkunder, mätverktyg och andra leverantörer. Som ett exempel kan en reklamkund ge oss information om vad som hände efter att du klickat på reklam som visades på någon av våra webbplatser. Sådan information gör det möjligt för oss att mäta effekten av reklamen och i framtiden kunna presentera mer relevant reklam och innehåll för dig.

Vi samlar in och behandlar uppgifter om fordon som annonseras på Bytbil från externa källor såsom Transportstyrelsen i syfte att visa upp mer fullständig information om fordon.

Vi behandlar också personuppgifter som inhämtas från Schibsted när du använder Bytbil med ditt Bytbilkonto.

Vad är lokal lagring av data och cookies, och hur använder vi det?

Vi använder oss av lokal lagring av data, vilket innebär att olika typer data lagras lokalt på din enhet (t.ex. dator, mobiltelefon eller surfplatta) via din webbläsare. En typ av lokal lagring av data är cookies. Lokal lagring av data kan till exempel innehålla användarinställningar, information om hur du har surfat, vilken webbläsare du använder och vilka annonser eller reklam som har visats för dig. Sådana uppgifter kan användas för att personifiera innehåll och funktioner i våra tjänster i syfte att göra ditt besök anpassat och meningsfullt för dig. Här kan du läsa mer om hur vi använder lokal lagring av data och cookies.

Vad använder vi dina personuppgifter till?

Uppgifter som vi samlar in om dig och andra användare av Bytbil används för att tillhandahålla och förbättra Bytbils tjänster. Här beskrivs för vilka ändamål Bytbil behandlar personuppgifter.

Annonsera och söka efter annonser

Bytbil ger dig tillgång till en marknadsplats där du kan söka efter utannonserade fordon, registrera bevakningar och kontakta annonsörer. För att kunna leverera dessa tjänster till dig behöver vi behandla dina personuppgifter. Vi behandlar till exempel uppgifter om vilka sökningar du har gjort och vilka bevakningar du har lagt upp för att kunna ge dig information om nya relevanta annonser.

Behandlingar som utförs

  • När du söker efter annonser registrerar vi vilka sökningar du gör.
  • När du lägger upp en bevakning eller sparar annonser behandlar vi denna uppgift som en del av ditt användarkonto.

Kategorier av personuppgifter

Uppgifter som du själv lämnar till oss, uppgifter som samlas in när du använder Bytbil såsom de sidor och vyer du är inne på och klickar på, teknisk information om din enhet och internetanslutning, var du är (platsinformation eller IP-adress), betalinformation och cookies och annat innehåll som lagras på din enhet. Läs mer under rubriken “Vilka uppgifter samlar vi om dig”.

Laglig grund för behandlingen

Fullgörande av avtal. Behandlingen är nödvändig för att vi ska kunna tillhandahålla våra tjänster till dig.

Göra Bytbil bättre och se till att saker fungerar

Vi registrerar och analyserar hur du och andra använder våra tjänster. Det sker för att vi ska förstå hur vi ska jobba för att göra Bytbil så bra som möjligt, och vilka funktioner våra användare uppskattar. Vi försöker också förbättra din upplevelse, så att du exempelvis inte behöver slå in din sökning varje gång, eller genom att komplettera din påbörjade sökning med hela sökord. Dessa aktiviteter är viktiga för Bytbils fortsatta utveckling och produktförbättring för att anpassa vår tjänst efter hur du och andra användare vill att Bytbil ska fungera.

Behandlingar som utförs

  • Vi använder information om våra användares beteende för att ta fram statistik om hur våra tjänster används. Vi vill också veta hur du och andra navigerar och rör sig på våra sidor så att vi kan skapa bättre sidor och tjänster i framtiden och för att se om våra användare hittar det de letar efter.
  • Vi använder information om din enhet för att anpassa vår sida till den enhet du använder.
  • Vi analyserar hur våra användare använder olika tjänster och funktioner för att se om det är saker som saknas eller om vi borde ändra på något.
  • Vi registrerar om du upplever problem med våra tjänster.
  • Analyser som vi gör av hur våra tjänster fungerar och tas emot av våra användare sker regelmässigt på aggregerad data, vilket innebär att vi samlar in uppgifter om hur många användare har använt tjänsten och lägger ihop dem istället för att följa varje användare för sig. Även om vi regelmässigt gör analyser på aggregerade uppgifter görs vissa av våra behandlingar för detta ändamål baserat på data som kan identifiera dig som individ.
  • Vi arbetar för att förbättra användarupplevelsen och göra det lättare för dig att använda Bytbil. Vi kommer till exempel ihåg dina senaste sökningar.

Kategorier av personuppgifter

Uppgifter som du själv lämnar till oss, till exempel den information du skickar till säljare av ett fordon, uppgifter som samlas in när du använder Bytbil såsom de sidor och vyer du är inne på och klickar på, teknisk information om din enhet och internetanslutning, var du är (platsinformation), cookies och annat innehåll som lagras på din enhet. Läs mer under rubriken “Vilka uppgifter samlar vi om dig”.

Laglig grund för behandlingen

Berättigat intresse. Behandlingen är nödvändig för att tillgodose Bytbils berättigade intresse av att göra Bytbil bättre och se till att vår tjänst fungerar som vi har tänkt.

Ge dig nyheter och tips på Bytbil

Bytbil vill att du ska få en så bra upplevelse som möjligt när du använder Bytbil. Vi skickar ut tips och nyheter till dig såsom nyhetsbrev per mejl.

Behandlingar som utförs

  • Vi behandlar uppgifter om hur du vanligtvis brukar använda Bytbil för att kunna ge dig personifierat innehåll när du använder Bytbil.
  • Om du anmält dig till vårt nyhetsbrev behandlar vi uppgifter om dig för att skicka dig tips och nyheter via mejl.
  • För att förbättra och utveckla vår kommunikation till dig registrerar vi hur du interagerar med kommunikation som vi riktar mot dig, t.ex. om du har öppnat mejlet och om du har klickat på någon av artiklarna eller länkarna. Uppföljningen sker på aggregerad nivå för alla användare som tagit emot budskapet, men baseras på dina unika uppgifter. Du kan alltid motsätta dig denna aktivitet genom att tacka nej till direktmarknadsföring.

Kategorier av personuppgifter

Uppgifter som du själv lämnar till oss,teknisk information om din enhet och internetanslutning, cookies och annat innehåll som lagras på din enhet, kommunikation i riktade kanaler (såsom mej) och hur du interagerar med dem. Läs mer under rubriken “Vilka uppgifter samlar vi om dig”.

Laglig grund för behandlingen

Berättigat intresse. Behandlingen är nödvändig för att tillgodose Bytbils berättigade intresse av att förbättra Bytbils kommunikation och göra den mer relevant för dig och marknadsföra Bytbils tjänster.

Visa reklam och hålla koll på hur reklam visas för dig

När Bytbil och Schibsted levererar reklam till bytbil.com använder vi olika identifierare såsom cookies. Det sker för att kunna visa reklam och följa upp resultatet av reklamen (se hur många som klickar på dessa annonser). Vi strävar efter att leverera reklam av hög kvalitet, bland annat genom att begränsa antalet annonser i storformat och begränsa hur många gånger du får se samma budskap. Genom att använda olika mätningar blir det lättare för oss att veta när reklam ska visas för dig på vår webbplats. På det viset kan vi också se om annonsen syns på din skärm och försäkra oss om att du inte behöver se för mycket reklam.

Behandlingar som utförs

  • Vi levererar reklam som du kan se på Bytbil och räknar på hur ofta reklamen visas för dig och andra användare. Vi följer också upp hur många gånger du har klickat på en reklamannons. Detta sker för att vi ska veta hur ofta en reklamannons har visats på Bytbil, optimera hur reklam visas på Bytbil för bästa upplevelse för våra användare och för att vi ska veta hur effektiv reklamen har varit och mycket vi ska ta betalt av våra annonsörer.
  • Schibsted samlar in data från din dator, surfplatta, mobiltelefon eller annan enhet för att kunna visa reklam eller reklamrelaterade tjänster. Genom att samla in data kan vi till exempel visa en specifik reklamannons baserat på vilken webbläsare du använder eller vilken tid på dygnet det är, samla in statistik i samband med aktiviteten på en webbplats, optimera reklamens placering, undersöka reklamens räckvidd och frekvens, mäta antalet bannervisningar, samla in faktureringsunderlag till annonsörerna och logga antalet och typen av annonser som visas vid en viss tidpunkt på en viss webbplats.
  • Vi mäter och optimerar reklamen som du ser för att du ska få en positiv upplevelse av reklamen som visas.
  • Schibsted utför aktiviteter för att visa reklam på Bytbil. Läs mer om hur Schibsted behandlar uppgifter för detta ändamål här.

Kategorier av personuppgifter

Uppgifter som samlas in när du använder Bytbil såsom vilka sidor och vyer du är inne på och klickar på, teknisk information om din enhet och internetanslutning, var du är (platsinformation), cookies och annat innehåll som lagras på din enhet samt data från våra partners om bland annat reklamen som visas, dessa kan vara reklamkunder, mätverktyg och andra leverantörer. Läs mer under rubriken “Vilka uppgifter samlar vi om dig”.

Laglig grund för behandlingen

Berättigat intresse. Behandlingen är nödvändig för att tillgodose Bytbils och Schibsteds berättigade intresse av att visa reklam på Bytbil.

Personuppgiftsansvar

Schibsted är personuppgiftsansvarig för personuppgiftsbehandlingen som sker i samband med att reklam visas på Bytbil. Läs mer om hur Schibsted behandlar uppgifter för detta ändamål här.

Anpassa vilken reklam som visas för dig

När Schibsted bestämmer vilken reklam som ska visas för dig kan det ske efter var du befinner dig och vad vi tror att du är intresserad av. Denna anpassning sker i syfte att minska andelen irrelevant reklam som visas för dig. Anpassningen kan ske baserat på var du befinner dig, din ålder eller kön, vilka kategorier av artiklar eller annonser som du har varit inne på eller läst eller vilket troliga intresse Schibsted bedömer att du har. För att få fram ditt troliga intresse behandlar Schibsted uppgifter om hur du har använt webbplatser eller appar där Schibsted ansvarar för reklamen. Till exempel kan Schibsted bedöma att du har en viss ålder och/eller kön baserat på vilka kategorier av annonser på Bytbil du har visat intresse för eller vilka artiklar du har läst på Aftonbladet.

Schibsted är personuppgiftsansvarig för behandlingen. Här kan du läsa mer om hur Schibsted behandlar uppgifter för detta ändamål och här kan du även ändra hur dina uppgifter behandlas.

Hantera förfrågningar och kundservice

Vi behandlar dina uppgifter i syfte att hantera förfrågningar från dig, särskilt för att hantera ärenden i kundservice.

Kategorier av personuppgifter

Uppgifter som du själv lämnar till oss, såsom kontaktuppgifter, meddelanden du skickat till oss, och kontoinformation. Vi kan även spela in telefonsamtal med dig. Läs mer under rubriken “Vilka uppgifter samlar vi om dig”.

Laglig grund för behandlingen

Berättigat intresse. Behandlingen är nödvändig för att tillgodose Bytbils och ditt berättigade intresse av att hantera förfrågningar från dig.

Hur länge sparar vi dina personuppgifter?

Vi kommer att behandla dina personuppgifter under så lång tid som är nödvändig med hänsyn till ändamålet med behandlingen. Det innebär att olika uppgifter kommer att sparas olika länge. Vissa uppgifter måste vi spara under längre tid för att uppfylla våra lagstadgade skyldigheter.

  • Kontoinformation - Uppgifter som du lämnat till oss som är kopplade till ditt konto, till exempel ditt användarnamn, e-postadress, postnummer m.m, och uppgift om när du registrerade ditt konto. Dessa uppgifter lagras så länge du är aktiv kund hos oss och under tre år därefter.
  • Uppgifter som du har lämnat och som du själv har tillgång till i din profil, till exempel meddelanden som du skickat till eller mottagit från andra användare inom ramen för Bytbils meddelandetjänst, sparade annonser och bevakningar på Bytbil. Dessa uppgifter lagras så länge du är aktiv kund hos oss och under tre år därefter.
  • Meddelanden till kundtjänst m.m. - Uppgifter som du har lämnat till oss när du använt våra tjänster, men kanske inte kan se i din profil. Dessa uppgifter lagras i högst tre år från att du lämnade uppgifterna till oss.
  • Data som vi registrerar när du surfar runt på Bytbil. Det kan vara uppgifter om vilka annonser du tittar på, vilka knappar du trycker på och vilka sidor du är inne på. Dessa uppgifter lagras i högst 18 månader från det att de samlades in.

Var behandlar vi dina personuppgifter?

Vi strävar alltid efter att dina personuppgifter ska behandlas inom EU/EES och alla våra egna IT-system finns inom EU/EES.

Överföring till leverantörer i tredje land

Några av våra leverantörer har delar av sin verksamhet i länder utanför EU/EES (sådana länder kallas för ”tredje land”). Oavsett i vilket land dina personuppgifter behandlas vidtar vi alla rimliga legala, tekniska och organisatoriska åtgärder för att säkerställa att skyddsnivån är densamma som inom EU/EES. Vi ser till att leverantören ingår avtal med oss där de förbinder sig att följa de bestämmelser som EU-kommissionen har godkänt beträffande skydd för den personliga integriteten.

Dina rättigheter

Du har rätt att få veta vad vi gör med dina personuppgifter. Du har också rätt att få tillgång till dina personuppgifter och i vissa fall få de rättade, raderade eller blockerade. Nedan listar vi vilka rättigheter du har och hur du gör för att använda dem.

Vissa rättigheter gäller först från och med den 25 maj 2018 när den nya dataskyddsförordningen börjar gälla.

Få tillgång till dina personuppgifter

Vi är alltid öppna och transparenta med vilken information vi har om dig. Om du har ett Bytbilkonto kan du när som helst logga in för att se vilka uppgifter som finns registrerade om dig där, till exempel vilka kontaktuppgifter vi har till dig, din plats för annonsering och vilka annonsbevakningar du har registrerat.

Om du vill få en mer detaljerad insikt i vilka personuppgifter vi behandlar om dig kan du begära att få tillgång till dessa uppgifter (i ett så kallat registerutdrag). Via ditt Bytbilkonto kan du begära ett sådant registerutdrag. Om du inte har ett Bytbilkonto ber vi dig ta kontakt med oss. Eftersom vi är skyldiga att skydda dina personuppgifter från obehörig åtkomst kommer vi endast att lämna ut sådana uppgifter som vi med säkerhet vet tillhör dig.

Radera uppgifter

Du har i vissa fall rätt att få dina personuppgifter raderade, t.ex. om personuppgifterna inte längre är nödvändiga för de ändamål för vilka de samlades in. I sådana fall kommer vi att radera de uppgifter vi har om dig, men med några viktiga undantag. Vi kommer att behålla sådana uppgifter som vi måste behålla enligt lag (till exempel av bokföringsskäl). Vi kommer också att behålla sådana personuppgifter som vi behöver för vårt säkerhetsarbete under 30 dagar extra från det att övriga personuppgifter raderas. Om vi har anledning att tro att du har använt Bytbil i strid med våra villkor hålls dina uppgifter kvar i karantän under två år efter din begäran om radering och används under denna period enbart i syfte att upptäcka och förebygga missbruk av våra tjänster. Du kan begära radering av dina personuppgifter via ditt Bytbilkonto eller genom att kontakta oss.

Begära rättelse av personuppgifter

Om du anser att en uppgift om dig är felaktig eller ofullständig har du rätt att begära att uppgiften rättas eller kompletteras. Om du har ett Bytbilkonto kan du själv uppdatera vissa uppgifter om dig genom att logga in med ditt Bytbilkonto och ändra dina kontoinställningar. Om din begäran om rättelse gäller andra uppgifter ber vi dig kontakta oss.

Säga nej till nyhetsbrev

Du kan när som helst säga nej till sådan behandling av personuppgifter som Bytbil gör för direktmarknadsföring, till exempel via utskick per mejl. Du kan avregistrera dig genom att kontakta kundservice.

Motsätta dig behandling som stödjer sig på vårt berättigade intresse

Du har rätt att invända mot behandling av dina personuppgifter som vi gör med stöd av vårt berättigade intresse. Om du invänder mot sådan behandling får vi bara fortsätta med behandlingen om vi kan visa att det finns tvingande berättigade skäl till att personuppgifterna måste behandlas som väger tyngre än dina intressen.

Om du invänder mot viss behandling av personuppgifter är det flera faktorer som vi skulle beakta, till exempel dina rimliga förväntningar och vilka för- och nackdelar behandlingen innebär för dig, Bytbil, andra användare och eventuella tredje parter. Du ser vilka behandlingar som vi gör med stöd av vårt berättigade intresse under rubriken “Vad använder vi dina personuppgifter till?”.

Begränsa behandling av uppgifter

Du har rätt att begära att vår behandling av dina personuppgifter begränsas. Om du begär att behandlingen av dina uppgifter ska begränsas kan det dock medföra att vi inte kan uppfylla våra eventuella skyldigheter gentemot dig under den tid behandlingen begränsats.

Dataportabilitet

Slutligen har du rätt att få en kopia på dina personuppgifter i ett strukturerat format (dataportabilitet). Rätten till dataportabilitet omfattar endast uppgifter som du själv har lämnat oss och som vi behandlar med för att fullgöra ett avtal med dig eller med stöd av ditt samtycke.

Kontakta oss angående dina rättigheter

Om du vill utnyttja någon av dina rättigheter kan du logga in i ditt Bytbilkonto där du kan begära att få tillgång till eller radera dina personuppgifter. Om du inte har ett Bytbilkonto eller inte hittar det du letar efter där kan kontakta oss på och ange vad det är du vill ha hjälp med. Du kan också kontakta oss via våra kundsupportsidor.

Till vilka kan personuppgifter lämnas ut?

Vi delar med oss av information om dig till andra, exempelvis leverantörer som behandlar personuppgifter för vår räkning, myndigheter och samarbetspartners. Här kan du läsa mer om vilka vi lämnar ut personuppgifter till.

Leverantörer som behandlar personuppgifter för vår räkning

Vi behöver ibland anlita leverantörer för att leverera våra tjänster till dig. Sådana leverantörer kan till exempel leverera system för utskick av mejl, molntjänster för lagring av data, analysverktyg eller system för publicering och visning av bannerreklam. Det kan också vara kundserviceföretag, IT-konsulter eller logistik- och transportföretag som anlitas för att leverera varor till dig. Vi är då fortsatt ansvariga för den behandling av dina personuppgifter som underleverantören gör. Leverantörerna får inte använda uppgifterna för andra ändamål än de som vi anger. Vi delar personuppgifter med leverantörer för att det är nödvändigt för att fullgöra vårt avtal med dig.

Myndigheter

Vi lämnar ut personuppgifter till myndigheter, såsom polisen och skatteverket, på myndighetens begäran om vi är skyldiga att göra det enligt lag eller myndighetsbeslut eller till rättsvårdande myndigheter för att bidra till en pågående brottsutredning. När vi delar personuppgifter med myndigheter sker det antingen på grund av att vi har en rättslig skyldighet att göra det eller på grund av att vi har ett berättigat intresse av att bidra till en pågående brottsutredning.

Mottagare som du ber oss att dela information med

Om du skickar meddelanden till annonsörer på Bytbil delar vi de personuppgifter som du lämnar i meddelanden och formulär med den du kontaktar. Om den du kommunicerar med är ett företag blir mottagaren personuppgiftsansvarig för de personuppgifter som dina meddelanden kan innehålla. Vi delar uppgifter med dessa mottagare för att det är nödvändigt för att fullgöra vårt avtal med dig.

Vi kommer inte att dela, sälja, överlåta eller på annat sätt lämna ut personuppgifter utöver vad som anges i denna personuppgiftspolicy om vi inte är skyldiga att göra det till följd av rättslig skyldighet eller om vi först har fått ditt samtycke.

Dataskyddsombud och kontakt vid frågor

Vi har utsett ett dataskyddsombud som ser till att behandlingen av dina uppgifter sker på ett lagligt sätt. Förutom vårt dataskyddsombud finns vårt kundsäkerhetsteam tillgängliga för att hjälpa dig med frågor som rör dataskydd. Du kan alltid kontakta oss genom att mejla till eller via våra kundsupportsidor.

Vad innebär det att Datainspektionen är tillsynsmyndighet?

Datainspektionen (som föreslås byta namn till "Integritetsskyddsmyndigheten") är den myndighet som ansvarar för att övervaka tillämpningen av personuppgiftslagstiftningen. Om du anser att Bytbil och Blocket hanterar personuppgifter på ett felaktigt sätt kan du lämna in ett klagomål till Datainspektionen.

Blockets bolagsuppgifter

Blocket AB (org. nr 556610-3429) 105 18 Stockholm.

Uppdateringar av den här policyn

Om vi gör ändringar i den här personuppgiftspolicyn kommer vi att publicera en uppdaterad version på Bytbils webbplats.

Denna version av Bytbils personuppgiftspolicy publicerades den 24 maj 2018.