Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Varsovia Concept en polsk elbil

Tillverkning utlovas av ultralyxbilen inom kort

Polska Varsovia, döpt efter hemstaden Warsawa, visar upp en eldriven lyxbil och utlovar begränsad produktion inom ett par år.

Varsovia Motor Company, med säte i Polens huvudstad Warsawa, har synbarligen presenterat en eldriven superlyxbil ur ingenting. Har du hört talas om företaget? Inte vi heller. I ledningen sitter herrar med bakgrund i bilindustrin, så kanske finns någon substans bakom löftena.

Hrrm, en polsk bil säger du?

Hrrm, en polsk bil säger du?

Hursomhelst, Varsovia Concept är intressant som idé. Bilen ska ha en elektrisk drivlina med någon typ av räckviddsförlängande förbränningsmotor. Laddhybrid, alltså, och självklart ska det finnas massor av effekt och acceleration och sånt. Så långt låter allting ungefär som vanligt när spirande bilentreprenörer kryper fram ur skuggorna.

Nej, det som är intressant är att bilen ska vara som ett modernt, mobilt kontor inrett i mysiga material. Till att börja med ska det inte finnas något främre passagerarsäte, utan allt handlar om baksäteskomfort. Där bak ska man kunna njuta av inbyggd datorutrustning med satellitkontakt. Två genomskinliga 19-tumsskärmar kompletterar, skärmar som kan fällas upp i taket och fungera som takfönster när de inte används.

Sensorer ska hålla koll på passagerarnas humör och hjärtfrekvens, för att sedan justera belysning och musik i enlighet med detta. Alla material som man kan vidröra ska vara av smutsavstötande, antiseptisk sort och all plast är borta ur kabinen.

Vi får väl se om all teknikgalenskap finns kvar när Varsovia sätter bilen i produktion under 2018. Man kommer inte att tillverka fler än 50 bilar per år och gissningsvis kommer var och en kosta som en mindre stad.

Foto: Varsovia Motor Company
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com