Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Stop a Douchebag årets bästa kampanj

Rysk rörelse försöker få ordning på trafikkaos

Den ryska kampanjen för att få folk att sluta dubbelparkera är oväntad rolig. Stop a Douchebag straffar parkeringspuckon på rätt sätt.

Vi vet precis hur det känns. Man har kommer ut från postkontoret, förlåt, snabbköpet med postkassan, och ska köra i väg. Då har någon trögtänkt troglodyt ställt sig prompt i vägen med sin alldeles för stora Fordbuss och försvunnit spårlöst från jordens ytan.

Så där står man, instängd, med handen på tutan och gör resten av kvarteret lika förbannat som en själv. Som svensk gör man naturligtvis inte så mycket mer än tystnar och knyter näven i fickan, i väntan på att slemsnigeln ska komma fram och flytta på sin bedrövliga bil.

I Ryssland gör man inte så. I Ryssland gör man som ryssar gör. Kampanjen Stop a Douchebag (ungefär Stoppa en Fåntratt) går runt på stadens gator och klistrar stora, lite elakt formulerade klistermärken på dubbelparkerade bilar. Som synes är de inte heller alldeles enkla att ta bort.

Måttet av välgärning kan inte överskattas, för hur många krig har inte startats av parkeringspuckon som inte kan tänka med hjärnan? Vi förmodar att Stop a Douchebag redan är nominerade till Nobels fredspris.

Fast man kanske behöver starta krig för att få fredspriset?
Fast man kanske behöver starta krig för att få fredspriset?

Arbetet är inte riskfritt heller, vilket vi blir varse när Uncle Fester kliver ur sin lagom inslitna BMW halvvägs in i filmen och biter sönder en ölburk för att visa sitt upprörda sinnestillstånd. Sedan biter han sönder en till. Obetalbart! Bara i Ryssland.

uncle_festerYoutube

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com