Redaktionen tipsar

Sålde bil för 430 milj - utan växellåda

Nu går den besvikne köparen till domstol

Om man betalar 430 miljoner kronor för en bil vill man gärna att växellådan följer med.
Det menar bilhandlaren Gregor Fisken från Storbritannien. Nu ska den bittra striden mellan honom och säljaren av av den unika bilen – en Ferrari 250 GTO – avgöras i domstol.

Det här blåa exemplaret av Ferrari 250 GTO från 1962 var blott den andra bilen som rullade ut ur fabriken och är endast en av totalt 39 tillverkade bilar. Det är ingen överdrift att påstå att bilen är en av världens mest eftertraktade. Och priset är hisnande: 430 miljoner kronor.
Det var nämligen summan som handlaren av exklusiva bilar, Gregor Fisken, betalade till den amerikanske advokaten Bernard Carl för några år sedan för att kröna sin stora bilsamling.
Men nu har de stenrika herrarna hamnat i en bitter konflikt, som slutat i domstol. Ferrarin kom nämligen utan växellådan.

Köparen menar att växellådan ingick i köpet medan säljaren, Bernard Carl, menar att han vill ha ytterligare fem miljoner kronor för att lämna över den.
Ett tag var det till och med svårt att lokalisera originallådan, men det visade sig att den ligger förvarad hos en annan bilhandlare. Problemet var att den handlaren ville ha pengar – 250 000 kronor – för att leverera växellådan. Då fick köparen Gregor Fisken nog och gick till domstol.
– Växellådan är en unik del av bilen och det spelar ingen roll om den är skadad, säger Fiskens advokat, William Hooper.
– För oss är det viktigt att kunna restaurera GTO:n till originalskick, och då handlar det inte bara om en växellåda utan om bilens proveniens. Och självklart ingick den här växellådan i priset.
Säljaren – Bernard Carl – menar att bilen och växellådan är värda mer tillsammans än åtskilda:
– Det finns en kommersiell logik i att sammanföra dom, men tanken från början var att jag skulle få fem miljoner kronor extra.

Medan de två superrika herrarna kastar anklagelser mot varann, kan vi istället ägna några rader åt den fantastiska, rekorddyra bilen.
Trots att den är drygt 50 år gammal kan den göra 0-100 km/h på strax under sex sekunder och nå en toppfart på 270 km/h.
Det här exemplaret användes i fabrikstester och slutade på sjätte plats i Le Mans 1962 samt på en andra plats i Sebring, Florida, samma år.
Den kraschade på Daytona Continental två år senare, men var tillbaka på racebanorna fem månader senare.
Totalt tävlade bilen 27 gånger och fixade 17 pallplatser.

Motor: 3.0 liters V12 på 302 hk.
Växellåda: Manuell 5-växlad.
Bakhjulsdriven.
Toppfart: 270 km/h.
0-100 km/h: ca 5,8 sekunder.
Kostade 1962: 180 000 kr.
Chassinummer: 3387GT

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com