Redaktionen tipsar

Så klarar Renault nya klimatkravet från EU

Stark tillväxt för elbilar

Nya direktiv från EU gällande CO2-utsläpp sätter press på bilindustrin. Även om försäljningssiffrorna ökar lyckas Renault samtidigt sänka sina koldioxidutsläpp. En stark indikation på Renaults stora satsning på elbilar.

Nyligen beslutade EU om nya krav gällande koldioxidutsläpp för bilar. Beslutet innebär att nyproducerade bilars genomsnittliga utsläpp ska vara högst 95 gram koldioxid (CO2) per bil och kilometer. Annars väntar dryga böter.

Biltillverkarna har fram till 2021 på sig att få ned sina utsläppssiffror – men redan nu visar Renault positiva siffror.

Även om Renaults personbilsförsäljning ökade under första kvartalet 2019 med +23% sänkte man samtidigt sina CO2 utsläpp med -15%.

En orsak till att utsläppen minskat för Renault är tack vare försäljningen av elbilen Zoe.

– Nästan var tredje bil vi säljer idag är eldriven. Renault ZOE, som har ett attraktivt pris och en räckvidd upp till 300 km enligt den nya tuffare körcykeln WLTP, är en stor favorit hos både privatpersoner och företag. Tillsammans med Bonus-malus har det gynnat elbilsförsäljning”, säger Thomas Holm, Sverigechef Renault Nordic AB.

EXTERN LÄNK: Testa livet med elbil – boka provkörning i dag

Det starka tillväxten på elbilsmarknaden ger en snabb sänkning av Renault Nordics genomsnittliga CO2-utsläpp från nya personbilar. De personbilar som levererades under första kvartalet 2019 släppte i genomsnitt ut 88g CO2/km – en sänkning på -15% jämfört med 2018.

Mycket räckvidd för pengarna

Det finns många orsaker till att Zoe har blivit något av en favorit när det kommer till elbilar i Sverige. I takt med att allt fler väljer att gå över till elektrifierade bilar i Sverige blir faktorer som räckvidd och pris allt viktigare. Med Renault Zoe tar du dig upp till 300 kilometer på en laddning enligt WLTP-körcykeln. Du behöver alltså inte drabbas av räckviddsångest när du kör en Zoe.

Interagera på distans med din bil

Med My Renault kan du via din dator, telefon eller surfplatta få information om din Renault Zoe, som laddningstatus och räckvidd. Du kan interagera med din ZOE på distans. Aktivera eller programmera bilens laddningsfunktion. Sätt på luftkonditioneringen eller värm upp bilen i förväg. Eller varför inte planera laddningen efter eltaxan.

Alla applikationer kan installeras i din telefon eller surfplatta, men även i Renault Zoe:s multimediasystem R-LINK som är sömlöst integrerat i bilens mittkonsol och guidar dig smidigt och enkelt under körning.

EXTERN LÄNK: Testa livet med elbil – boka provkörning i dag

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com