Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Produktionsstart för Koenigseggs nya monster

Femliters twinturbo V8-motor • 1 280/1 600 hästkrafter

Större
Stäng
  • Koenigsegg Jesko.
    Koenigsegg Jesko. Foto: Koenigsegg
  • Koenigsegg Jesko. Foto: Koenigsegg

I mitten av förra månaden visades en förserie av Koenigseggs nya toppmodell upp. Nu verkar det som att den snart ska börja produceras.

I mitten av juli visade Koenigsegg upp en förserie av nya Koenigsegg Jesko. Det var en tydlig signal om att den svenska supersportbilstillverkaren var redo för att serietillverka sin nya modell som det länge har pratats om.  

Koenigsegg ska tillverka två versioner av Jesko: Jesko Attack som har mycket downforce, medan Jesko Absolut riktar in sig på mer toppfart och ska klara av hastigheter runt 482 km/h.

Nu rapporterar The Supercarblog, som har talat med anonyma källor, att produktionen av Jesko Attack samt Jesko Absolut har startat på fabriken i Ängelholm.

LÄS MER: Video: Koenigsegg Jesko visas upp av Christian von Koenigsegg själv

Båda versionerna har en femliters twinturbo V8-motor som levererar 1 280 hästkrafter om bilen tankas med vanlig bensin. Tankas den däremot med E85, går effekten upp till hiskeliga 1 600 hästar. Kraften går via den nioväxlade LST-lådan. Tekniken tillåter Jesko att sömlöst hoppa över växlar, exempelvis från sjunde, till fjärde växeln.

Enligt publikationen så tar det cirka åtta veckor att montera ihop en Jesko. Därmed borde fordonen rulla ut från fabriken någonstans mellan i slutet av oktober och i början av november i år. De första kundleveranserna ska enligt Koenigsegg själva genomföras i början av nästa år. 

Och om du är intresserad av att köpa en av bilarna kan du glömma det, alla 125 exemplar är redan slutsålda. 

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com