Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Nu kommer Nio till Sverige

Har tidigare lanserats i Norge

Större
Stäng
  • Nio ES7 är en fyrhjulsdriven suv. Foto: Nio
    Nio ES7 är en fyrhjulsdriven suv. Foto: Nio
  • Nio ES7 är en fyrhjulsdriven suv. Foto: Nio

Förra året gjort de sin entré i Norge, nu är det dags för Nio att komma till Sverige. Dock är det oklart vilka modeller som kommer erbjudas.

Den kinesiska elbiltillverkaren Nio, kända för att byta batterier på sina bilar på cirka fem minuter, har tidigare gjort sin entré på den norska marknaden, den första i Europa. Nu kommer de lanseras i fler europeiska länder, däribland Sverige.

William Li, grundare och vd för Nio, samt Mattias Lundgren, Sveirgechef, har skrivit ett öppet till brev på sin hemsida som de har lanserat:

”Sverige är ett attraktivt land, inte bara tack vare sina majestätiska naturområden och välutvecklade industrier, utan också tack vare de digitalt intresserade, progressiva, ödmjuka och vänliga svenskarna.”

Vill inte bekräfta datum eller modeller

Enligt dem beundrar de tillväxten av elbilar i Sverige och betoningen på hållbarhet som delas bland svenskarna.

Bytbil har varit i kontakt med elbilstillverkaren, och de bekräftar att de kommer börja sälja och leverera sina bilar senare i år. Dock vill de inte bekräfta något exakt datum, eller vilka modeller som kommer erbjudas, fören senare i år.

På hemsidan finns dock tre modeller som man kan läsa mer om. Den första är Nio ET7, som Bytbil tidigare har skrivit om, när den lanserades i januari förra året. Den har en räckvidd på upp emot 100 mil enligt NEDC-cykeln och ska klara av 0–100 km/h på 3,8 sekunder.

ET7, ES7 och ET5 på hemsidan

Den andra modellen som finns är Nio ES7, en fyrhjulsdriven suv. Den är nästan fem meter lång och ska vara mer praktisk och allsidig än ET7. Den har en uppskattad räckvidd på 93 mil och ska klara av accelerationen 0–100 km/h på 3,9 sekunder.

Den sista modellen som finns på hemsidan är Nio ET5. Det är en mer sportig elektrisk sedan med autonoma körfunktioner. Den är storleksmässigt lika stor som Tesla Model 3 och interiören ska vara som ett andra vardagsrum. Den har även AR/VR-glasögon som ska skapa en digital cockpit i bilen för att förstärka upplevelsen. Den har också cirka 100 mil som räckvidd enligt NEDC, och klara av 0-100 km/h på 4,3 sekunder.

Allt om Elbil var först ut med nyheten om Nio.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com