Redaktionen tipsar

Köpguide Volkswagen Passat 2005-2010

Svenskarnas nya folkvagn

Om inte Volvo svartsjukt slog vakt om att vara den svenska folkfraktaren nummer ett så skulle Volkswagen rulla in i segerfållan med Passat.

Har du börjat snegla på en begagnad Volkswagen Passat? Då är du i gott sällskap. Det är en av landets mest sålda bilar som ny och eftertraktad och populär även begagnad.

Med generation B6 från 2005 till 2010 tog Passats framgångssaga fart på allvar och har varit en källa till glädje för Generalagent, Återförsäljare och Verkstäder. Även kunderna har kunnat känna sig nöjda men det har funnits smolk i bägaren.

Är detta verkligen en folkvagn?
Volkswagen är tyskt och betyder ordagrant folkvagn. VW är inte billigast i branschen men mycket bil för pengarna och tämligen driftsäker. Kusinerna från Spanien (Seat) och Tjeckien (Skoda) har heller inte riktigt samma status och Volkswagen har funnits på den svenska marknaden sedan januari 1949 (några bilar kom redan 1948 men första leveransen kom först 1949).

Vi behöver bara se oss om i grannskapets carportar, på vägarna och köpcentrets parkering för att inse att Volkswagen Passat är en av landets vanligaste bilar.

Men var den verkligen en braksuccé från början?
7.906 sålda bilar och marknadsåtta 2005 skulle göra vilken bil-VD som helst rätt så nöjd. Och det var runt 2.000 fler sålda än året innan. Folk gillade den nya modellen helt enkelt.

Jaha, några nyheter under skalet?
En hel del. Plattformsbyte bland annat. Nu en förlängd Golf-platta i stället för att dela med Audi A4 som innan. Det innebar också att motorn nu satt på tvären i stället för på längden. Ny fyrhjulsdrift också: 4motion. Från Torsen till Haldex gav bättre funktion och ett mera framhjulsdrivet beteende. Bra för Mittel-Schwensson men knappast gillat av sladdälskare.

Motorerna var bensin TFSI eller FSI i olika storlekar och hästkraftsantal. Diesel hade börjat ta fart även i Sverige och där fanns TDI på 140 eller 170 hk. Diesel kom sedan att inleda en lavinartad utveckling vilket passade Passat utmärkt som belade andra och tredje plats i Bil Swedens statistik tämligen genomgående fram till och med 2015. Starka, snåla och populära.

Annars var Passat Kombi populär redan 1976.

En hel del hade hänt sedan 1976.

Diesel för hela slanten?
I stort sett ja, men 2008 visar VW en biogas/bensinversion, TSI EcoFuel, som koncept i Genève och som kommer till Sverige efter nyår 2009. Byggs bara som kombi men med rejäl räckvidd på gas utan att sabba bagageutrymmet värst mycket. Med dubbelkopplingslådan DSG blir den snabbt taxifavorit. Skälet stavas främst Arlanda där gasbilar och hybrider får VIP-behandling gentemot dieselbilarna. Resor till Arlanda är mumma för taxi i Stockholm och Uppsala med omnejder.

Hurra hurra alltså?
Japp! Till att börja med … Men snart börjar problemen dyka upp på taxis EcoFuel-Passater. DSG-lådorna börjar krångla och gå sönder i en synnerligen irriterande omfattning. En taxi skall helst inte stå på verkstad alls men nu börjar kön av gas-Passat växa framför VW-verkstäderna. Volkswagen tas i stort sett på sängen vilket innebär att det fattas såväl hela DSG-lådor som mekatronikenheter. Den senare är DSG-lådans styrenhet.

Skandal?
Egentligen, men VW lyckas hålla ”fenomenet” rätt så okänt en lång tid med hjälp av lånebilar, stillaståendekompensation och genom att lägga i högsta växeln (!) både i lådfabriken i Kassel och på verkstäderna. Till slut slutar Volkswagen Sverige helt sonika sälja modellen som taxi. Upp som en sol … Det skall dock sägas att det tycks vara taxikörning som ger problemen, privatägda EcoFuel med DSG skall inte ha drabbats på samma sätt.

Sedelärande. Men fanns det inga kul versioner?
Jovisst. Passat R36 visas redan 2007 och är en fyrhjulsdriven värsting med 300-hästars VR6-motor, DSG-låda med paddlar på ratten och som gör noll till hundra km/h på under sex sekunder. Den har dessutom lull-lull som exempelvis 18-tumshjul, fetare plastdelar, Recarostolar och dubbla avgasblås.

Läckert!
Visst och inte nog med det. 2008 visas Passat CC (som står för Comfort Coupé och inte Combi Coupé vilket man lätt kan tro). Det är en enastående snygg och slank fyradörrars coupé som faktiskt är designad av en svensk. Martin Kropp är exteriör designer på Volkswagen i Tyskland, gillar Jaguar och står som skapare av såväl denna första CC som ansiktslyftningen som visas på bilsalongen i Los Angeles 2012. Då droppas även ”Passat” i namnet och versionen kallas därefter endast CC.

V12:a under huven?
Nej. Passat CC och (bara) CC får i stort samma motorer och drivlinor som resten av modellserien. Man kunde till exempel få Passat CC med diesel, DSG-låda och fyrhjulsdrift. En bekant hade en sådan som tjänstebil och glassade runt å det värsta. Han var nöjd även med bilens praktiska sidor.

Fel, brister och elände?
Volkswagen anses i stort sett vara ganska driftsäkra. EcoFuel med DSG-låda var dock en rejäl tavla. Frågar man runt lite hör man att bakljusen kunde tappa ljuspunkter. Då fick man byta hela insatsen. Elfel fanns mest de tidiga åren. Skeva bromsskivor avslöjas vid provkörning genom ett pulserande i bromspedalen.

Den automatiska p-bromsen kan jäklas genom inte gå att lägga i eller ur. I sistnämnda fall sitter du där för då går bilen inte att köra. Se upp med gasbilar, dels med tanke på DSG-lådorna, dels med tanke på att det hänt explosionsolyckor på andra VW-gasbilar.

Det var gnället! Är något bra?
Ja, jag tror det, annars skulle den inte sålt så bra. Snygg och prydlig, bra känsla i material i kupén. Tydliga instrument (men den blå belysningen är ett minus). Sköna stolar, gott om plats. Bra bagageutrymme. Bra och trygga vägegenskaper. Kraft beroende på motoralternativ men dieslarna är vridstarka och behagliga att köra.

Är den säker?
Det får man nog säga. Fem stjärnor i Euro NCAP:s krocktester redan från 2005 och fram till 2010. Passat är väl utrustad med säkerhetssystem. Utöver självklarheter som ABS-bromsar, antisladd och krockkuddar kan du finna system som vägrensvarnare, aktiv avståndshållare, trötthetsvarnare och nödbromsassistans.

Priser då?
Det finns gott om Passat eftersom den sålt så bra. Å andra sidan är den populär, lättsåld och därmed inte så lättprutad. Det finns gott om objekt och priserna för tidiga B6 ligger runt 30.000 kronor men spektrat är brett. Låga mil höjer förstås priset. För en 2010 års Passat TDI med cirka 1.500 körmil per år får du räkna med runt 100.000 kronor.

Text: Torbjörn Lundgren
Foto
: Volkswagen
redaktoren@bytbil.com

Torbjörn Lundgren
TobbeTi@outlook.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com