Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Fågelvägen är fel väg

I alla fall när man är en dragster

Dagens kalsongbytarögonblick kommer från Georgia, USA. Stevie ”Fast” Jackson glömmer bort att hålla sig på jorden, siktar mot stjärnorna.

Steve ”Stevie Fast” Jackson hade siktet inställt på att tvåla till DeWayne ‘Big Daddy’ Mills i tredje omgången på stegen under tävlingar i Georgia, USA. Mills i Camaro, Jackson i Mustang. Och den första halvsekunden ser allting bra ut.

Sedan klampar verkligheten in på banan, blåser en vindpust under Jacksons bil och ställer den upp i en wheelie som borde ha tjänat som varning att släppa av och ge upp.

Peter Dumbreck gav upp Le Mans 1999.

Men Jackson höll ner pedalen och gav själve tusan i att släppa av. Är det tävling så är det tävling och ingen minns en fegis. Nu lär vi minnas Stevie Jackson ganska bra, för den flygtur som sedan följer är av det spektakulära slaget. Fysikens lagar är svåra att gasa sig ifrån.

Snart visar det sig att fågelvägen är fel väg för en dragster och Jacksons Mustang kysser betongbarriären innan den slår sig till ro upp och ner i slutet av strippen. Turligt nog kunde han ta sig ur vraket och lovar på sin Facebooksida att snart vara tillbaka.

Foto: 1320video/Youtube
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com