Prova ett nytt sätt att ha bil i sommar

Med bildelning kan ni boka från 1 timme till så länge ni vill.

Svemester med M - Woman opening door (scaled)

I storstäder idag är det allt fler som efterfrågar ett alternativ till att äga en egen bil. Trängsel, parkeringsproblem och höga kostnader i kombination med att bilen står stilla stor del av tiden gör bildelning eller hyrbil kan vara ett prisvärt och bekvämt alternativ.

Bytbil träffade Anna Eriksson, som är City Manager för M, Volvo Car Mobility i Stockholm och Uppsala.

I vilket fall skulle du säga att bildelning är ett bra alternativ?

Jag skulle säga för de som behöver bil ibland, eller istället för en andra bil. Vår tjänst tar i första hand sikte på de medellånga resorna som att skjutsa ungarna på träning i veckorna, åka till landet över helgen eller lasta in packning, gäster eller när du ska på ett affärsmöte. Sen märker vi att hållbarhetsfrågan är en väldigt viktig för många som väljer bildelning. Att fler människor kör färre bilar bidrar till en stadsmiljö som ger mer plats åt människan och ett bättre utnyttjande av resurser, det känns helt enkelt bra i magen att vara del i en cirkulär ekonomi. 

Hur funkar det? 

Vår tjänst M är tillgänglig för alla som behöver bil i Stockholm, Göteborg och Malmö med omnejd. Och den nya teknologin gör det väldigt smidigt. Man laddar helt enkelt ner M-appen, registrerar sig med kontaktuppgifter, fotar körkortet och lägger in sitt kortnummer för betalning. Sen är det bara att boka en bil i närheten och köra. Man behöver inga nycklar eller plastkort, utan allt sköts via appen.

Vad är det för bilar man bokar?

Vi har bilar från Volvo Cars, det är modellerna V60, V90 och XC40, XC60 och XC90 och de finns på strategiska platser i stadskärnorna och regionerna kring Stockholm/Uppsala, Göteborg och Malmö. I innerstan försöker vi planera så att det inte ska vara längre än 500 meter till närmaste station.

Svemester med M - Woman driving (scaled)


Erbjudande

För dig som vill testa bildelning så finns M som just nu har ett semester-erbjudande med upp till 34% rabatt på långa bokningar. Allt ingår - till och med bensin!