Världspremiär för nya BMW M3 Touring

Erbjuds för första gången som kombi

Nu har BMW M3 Touring presenteras, och för första gången kommer M3 erbjudas som kombi.

BMW M fyller 50 år och hur firar man på bästa sätt? Lanserar en ny modell såklart. För första gången någonsin kommer BMW M3 få en fjärde modellvariant i form av BMW M3 Touring. Enligt den tyska biltillverkaren ska den nya modellen leverera en dynamisk flärd, smidighet och precision i kombination med ohindrad användbarhet i vardagen för familjen.

Oavsett vilken färg som väljs på exteriören kommer taket med en svart högglansfinish som standard. Samma nyans får gurney-klassen på takspoilern, och även takräcken. Som tillval kan de få samma färg som karossen och även ett M kolfiber-paket.

Samma motor som i BMW M3 Competition 

Under motorhuven finns en treliters sexcylindrig rak motor, samma som sitter i BMW M3 Competition och M4 Competition. Effekten är på 510 hästkrafter och 650 Nm. Kraften till hjulen går via en åttastegrad M Steptronic-låda med Drivelogic och tre växlingsprogram, samt växlingspaddlar på ratten. Bilen har också M xDrive fyrhjulsdrift med aktiv M differential på bakaxeln. Accelerationen 0–100 km/h klaras av på 3,6 sekunder. Den som väljer M Driver-paketet kan öka toppfarten, som annars är begränsad till 250 km/h, till 280 km/h.

Som tillval finns BMW M3 Carbon Bucket seats. Foto: BMW

Som standard i BMW M3 Touring kommer BMW Curved Display, så även elektrisk justerbara M Sport-stolar med minnesfunktion, sätesvärmare och merino-läderklädsel. Som tillval finns M Carbon bucket seats. Baktill finns tre fullstora säten. Bagageutrymmet är på 500 liter, men kan utökas till maximala 1 510 liter.

BMW M3 Touring går att beställa i september – produktionen startar i november

BMW M3 Touring har kört runt på Nordslingan på Nürburgring och gjorde det på 7:35,0, vilket är den snabbaste kombin runt banan hittills.

M3 Touring har världspremiär på Goodwood Festival of Speed och de första beställningarna av bilarna tas emot i september. Ännu är inte några priser klara, men prisskillnaden från M3 Sedan Competition förväntas ligga på samma nivå som mellan sedan och touring-modeller i BMW 3-serien. Produktionen beräknas starta i november.

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com