Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

VW nya über-Golf släpps inom kort

R400 blir produktionsverklighet i vår

Först en uppdatering, men sen en ny värstingversion.
Enligt tyska Auto Bild kommer Volkswagen snart att lansera en über-Golf utan dess like.
Ska bli ”tuffast” i hela GTI-klassen.

GTI bilar är hett i år.
Ford lanserar sin hett efterlängtade illbatting Focus RS och vi lär även senare i år få se både en tuffare Megane och en Astra OPC.
Men redan innan konkurrenterna börjar hinta om kommande värstingar – kan deras svar vara för klena. För enligt uppgifter till Auto Bild – så planerar VW att lansera produktionsversionen av konceptet R400 inom kort.

Enligt tidningen kommer VW att presentera en uppdaterad version av Golf på Genévesalongen nu i mars och därefter blir det dags för den nya toppversionen.
Ni med gott minne minns säkert konceptet R400 från Pekingsalongen 2014. Det var en rejält uppiffad version av Golf vars tvålitersmotor skruvats upp till 400 hästkrafter och 450 Nm.
Bilen var dessutom en 50 kilo lättare än Golf R som den baserades på.
Allt som allt innebar fler kusar och färre kilon att über-folkan var sportbilssnabb i starten. 0-100 km/h uppgavs gå på 3,9 sekunder och topphastigheten var spärrad till 280 km/h.

Det är som sagt två år sedan VW visade upp sitt prestandakoncept för första gången, men sen har det varit ganska tyst. Visst, förra våren kom det uppgifter om att man skulle ge bilen grönt ljus, men sedan briserade det som kallades för ”Dieselgate” – vilket gjorde att många nog trodde att R400 var ett bortglömt kapitel.
Men icke. Nu påstår alltså Auto Bild att vi bara är ett par månader bort från att få se produktionsbilen. Och inte nog med det – de 400 hästarna har förökat sig till 420 hk. Det innebär alltså att man inom kort kan köpa en Golf med samma effekt som en Porsche 911 Carrera S!.
Återstå att se om uppgifterna stämmer och om bilen blir verklighet.

Foto: VW
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com