Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Volvo utvecklar kompakt suv och mellanstor sedan

Kompakt suv och fyradörrars sedan

Större
Stäng
  • Volvo XC40 Recharge
    Volvo XC40 Recharge var Volvos första elbil. Foto: Volvo
  • Volvo XC40 Recharge var Volvos första elbil. Foto: Volvo

Senare i år kommer Volvo EX90 lanseras. Det är starten för ett par hektiska år för den svenska biltillverkaren.

Den 9 november lanseras den nya Volvo EX90. Det är den elektriska efterträdaren till Volvo XC90 och kommer vara biltillverkarens nya flaggskeppsmodell. Men det stannar inte där. De har även planer på att lansera en liten familje-suv nästa år, rapporterar australiska Drive.

Suven kommer antagligen få ett liknande namn som EX90, och indikerar att de kommer behålla bokstavs- och sifferkombinationer i stället för renodlade namn. Suven kommer antagligen heta EX30 (XC30).

– Varje helt ny modell som vi tillverkar från och med nu är enbart helt elektrisk. Det finns ingen väg tillbaka för oss, sade Stephen Connor, vd för Volvo Australia till publikationen.

Elektrisk fyradörrars sedan lanseras 2024

Dessutom kommer en stor elektrisk fyradörrars sedan lanseras 2024. Den förväntas ha liknande proportioner som BMW 5-serien och Volvo S90. Den skulle i så fall konkurrera med exempelvis Porsche Taycan och Tesla Model S, plus Polestar 5. Antagligen kommer den heta ES90.

Volvo har sedan tidigare även sökt varumärkesskydd för ES40, ES60 och ES90 (sedaner), och EX30, EX40 och EX60 för suvar. Lägg därtill även bokstavskombinationerna EV och EXC för olika sifferkombinationer.

Sedan tidigare har det rapporterats om att Volvo är på väg att utveckla den elektriska efterträdaren till Volvo XC60. Den kommer antagligen lanseras 2024. 2025 ska även elektrisk crossover lanseras. Storleksmässigt placeras den mellan XC90 och XC60.

Volvo har som nytt mål att fasa ut bensin- och dieseldrivna bilar redan innan 2030, vilket har varit Volvos tidigare mål.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com