Stäng Stäng
Stäng
Bytbil.com använder sig av cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats.  
Stäng
Stäng

Nya bytbil.com är första steget på en resa med målet att göra det smidigare och enklare för dig som konsument att hitta din nästa bil.

Vi fyller på med nya funktioner och nytt innehåll löpande. Du har alltid tillgång till feedback-formulär. Har du synpunkter eller hittar något som inte fungerar? Hör av dig till oss!

Vi fokuserar på användarcentrerad produktutveckling med användarna i förarsätet. Därför är din feedback mycket välkommen. Kom gärna med förslag på innehåll och eller funktionalitet du saknar samt hur du skulle vilja använda det så vi bättre förstår hur den kommer komma till nytta.

Teamet på Bytbil önskar dig en trevlig sommar!

Volvo lanserar nya snålare motorer


Snålt behöver inte innebära svagt.

12 apr 2012

Nu ansiktslyfter Volvo nästan hela modellprogrammet med uppdaterade dieselmotorer. En hel del får miljöstämpel – där D5:An om 215 hästar mäktar med just detta i S60.

Volvo lanserar nya motorer Snålt behöver inte innebära svagt. Nu ansiktslyfter Volvo nästan hela modellprogrammet med uppdaterade dieselmotorer. En hel del får miljöstämpel – där D5:An om 215 hästar mäktar med just detta i S60.
Volvo lanserar nya snålare motorer
Snålt behöver inte innebära svagt. Nu ansiktslyfter Volvo nästan hela modellprogrammet med uppdaterade dieselmotorer. En hel del får miljöstämpel – där D5:An om 215 hästar mäktar med just detta i S60.

Du är på jakt efter en Volvo – men vill absolut ha den miljöklassad. Tidigare har alternativet varit DRIVe-motorn på 115 hästkrafter, en motor som i vissa fall lämnade en hel del att önska. Men nu kommer alternativ. Inför modellår 2013 har Volvo uppdaterat S60, V60, V70, S80, XC60, XC70 med snåla nyheter.
– De konventionella diesel- och bensinmotorerna fortsätter spela en stor roll i vår miljöagenda. De senaste två åren har vi sänkt koldioxidutsläppen för våra diesel- och bensinmodeller med 13 procent och inför 2013 kommer flera nya förbättringar”, säger Peter Mertens, vicechef för forskning och utveckling på Volvo.

En av nyheterna är en ny femcylindrig tvålitersdiesel. Motorn går under namnet D3, har 136 hästkrafter och 350 Nm och kommer att erbjudas till S60, V60, V70 och S80. Som tillval kan man få till en automatlåda, men start/stopp-system sitter som standard. Utsläppen med D3:an stannar på 114 gram koldioxid per kilometer för manuell låda och 119 gram för de som väljer automaten. Även XC60 går att få med den nya D3-motorn, men här har Volvo inte släppt utsläppsuppgifterna.

Kvar blir även D2-motorn om 115 hästkrafter, och självfallet kommer den även framöver klara av miljöstämpeln. För de som tycker att både D2 och D3 känns lite för effektsvaga finns det starkare alternativ. Både D4:an på 163 hästar kvalar in under miljögränsen i S60, V60, V70 och S80 – men då enbart i kombination med manuell låda. Som grädde på moset kan man även få D5-motorn med 215 hästkrafter miljöklassad – men då endast i S60:n.

Utöver motoruppgraderingen berättar Volvo även om att de kommer att lägga till tre nya säkerhetssystem till sin redan digra lista. Den första är ett system som läser av vägskyltar, det andra är aktiva strålkastare som automatiskt ska slå på helljuset när det behövs. Det tredje säkerhetssystemet känner igen när man kommer till en tunnel – och då slås halvljuset på (en funktion som kanske främst riktar sig till andra marknader än den Svenska).

För de som nu känner sig övertygade om att en ny Volvo är en bra investering – innan sommaren ska de uppdaterade modellerna finnas ute hos handlarna.

redaktoren@bytbil.com

Kenny Bräck krossar rekord på Goodwood


Hyperbilen McLaren P1 LM snabbaste någonsin uppför kullen

5 dagar

Vid Goodwood Festival of Speed tidigare i somras satt svenske Kenny Bräck bakom spakarna i McLaren P1 LM. Hans behandling av bil och bana saknar motstycke – snabbaste gatbil någonsin!

Läs mer...

Gamla mamma testar drifting


Ford Focus RS och en pensionär – kan det verkligen sluta väl?

2 veckor

Så lätt att sladda med, så att min gamla mamma skulle klara av det. Känns det igen? Killarna på Carfection testar om det verkligen stämmer. Häng med i svängarna!

Läs mer...

Ur-Cobran auktioneras ut


Nu finns chansen att köpa AC Cobra nummer ett

3 veckor

Vid auktionshuset RM Sotheby’s auktion på Pebble Beach i år kommer ur-Cobran att bjudas ut till försäljning. Den allra första. Bilen som förändrade världen. I originalskick!

Läs mer...

LaFerrari open-top – första bilderna


Ferrari LaFerrari open-top har tappat mössan

4 veckor

Fyrahundranittionio exemplar var inte nog. Nu får LaFerrari Berlinetta sällskap av open-top, en öppen version av hyper-hybriden.

Läs mer...
Ansvarig utgivare: Therese Ahlström Brodowsky