Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Tomtens nya släde – med 808 hästar

Bilmärket trimmar både tomten och släden

Roligaste bilreklamen eller ett helgerån – döm själva.
Dodge har bytt ut tomtens rensläde i sin nyaste kampanj.
Nya åkdonet är en Dodge Challenger SRT Hellcat med hästar – närmare bestämt 808 stycken. Även tomtefar själv har blivit trimmad.

Med bara veckor kvar tills julruschen drar i gång lanserar amerikanska biltillverkaren Dodge en ny julkampanj kallad ”Big finish”.

Första delen är ”Santa’s new sleigh”.

Här kan du se filmen

Och det är ingen liten klen släde tomten fått. En 2019 Dodge Challenger SRT Hellcat Redeye ser till att julklapparna kommer fram. Måhända med större koldioxidutsläpp än renarna.

Den nya släden har inte mindre 808 hästkrafter tack vare en kompressormatad V8 på 6,2 liters slagvolym. Kraftpaketet ska säkerställa att du i år får de tyngsta och hårdaste klappar man kan tänka sig.

Hjulen är utbytta mot medar, så hur kraften kommer ned i asfalten förtäljer inte historien. Men tomten ska ju flyga, så han åker förmodligen ännu fortare än de 326 km/ h som bilen toppar och accar snabbare än 3,5 sekunder till 100.

Tomten ser också ovanligt vältränad ut i år, så även han tycks ha blivit trimmad. Grötmagen är ersatt med deffade axel-och bicepsmuskler. Kanske har det ett samband med att wrestlaren Bill Goldberg spelar tomtefar.

Det är inte första gången en biltillverkare gör anspråk på att få byta ut tomtens släde. För några år sedan bytte VW ut den mot en Passat Alltrack, mitt under dieselgate.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com