Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Teslas oväntade walk over mot Porsche

Vinsten: PR för flera miljarder kronor

Höstens hetaste duell inom bilvärlden är över – för den här gången. Tesla kastar tillfälligt in handduken utan att ha slagit Porsche Taycans rekord officiellt. Men PR-striden har Elon Musk definitivt vunnit – Tesla har fått PR värt flera miljarder.
– Data från våra bantest indikerar att Model S Plaid kan klara 7:20 vid Nürburgring. Med några förbättringar kan 7:05 vara möjligt när Model S återkommer nästa månad, skriver Tesla på Twitter.

Nu har Tesla lämnat Nürburgring – utan att ha gjort ett officiellt försök att klara av banan snabbare än 7:42 som är Porsche Taycans rekord. Via Twitter låter märket hälsa att testerna indikerar att de kommer att slå Porsches rekord och köra på 7:20 eller kanske till och med 7:05. Men för den här gången har Porsche vunnit rekordstriden – på tillfällig walk over.

Enligt en fotograf som bevittnat Teslas körning ska en Model S Plaid ha klarat banan på 7:23, men ingen vet om det är helt korrekt. Det icke godkända rekordet sattes dessutom med en kraftigt ombyggd Tesla som  ännu inte gått i produktion. Enligt uppgifter från Elon Musk har bilen tre elmotorer.  Porsches rekord kördes med officiell tidsmätning och med den svagare Turbo-varianten av Taycan.

Tesla lovar dock återkomma om cirka en månad för att göra nya officiella försök.

Vad har då Elon Musk åstadkommit? Ja, närmare 100 000 tidningsartiklar om Model S Plaid och rekordförsöket – och PR för Tesla värt miljarder på några dagar. Att förknippas med Porsche och vara en bil som kanske är snabbare än Porsche är nog den bästa reklam ett bilmärke kan få. Dessutom fixade Tesla alltihop nästan gratis.

Och visst har det varit en ganska rolig duell i en tidvis slätstruken bilvärld?

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com