Motornyheter från bytbil.com måndagen den 8 februari 2016

Ny mobilapp avslöjar bilens svagheter

Dags att införskaffa sig en nya kärra? Det finns en hel del fallgropar för den ovane bilköparen – men nu finns det hjälp. Dekra har släppt en mobilapp med besiktningsdata som ska göra bilköpet lite enklare.


Dekra är ett internationellt företag som bland annat sysslar med besiktning. Efter det att monopolet på bilbesiktning avskaffades för två år sedan i Sverige – har Dekra nu kommit till landet. Och för att hjälpa alla spekulanter på begagnade bilar har de även släppt en mobilapp med besiktningsdata.

I programmet finns det utförlig information om kvaliteten och säkerheten på 280 bilar. Bilarna är indelade i åtta olika fordonsklasser och för varje klass har Dekra skapat en specifik profil i tre olika så kallade ”körsträcke-kategorier”. Som grund för datan ligger 15 miljoner besiktigade fordon. Appen listar även årets bästa modeller.

Appen är gratis och för varje bilmodell presenteras förutom besiktningsstatistik för fem kategorier (chassi, motor, elektronik) även listning över typiska fel och en kort kommentar från Dekra.

Appen finns att hämta för både Iphone och Android-telefoner.


redaktoren@bytbil.com