Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Starkare elektriska Mercedes tillåts inte i Europa

Abonnemanget kapar 0-100 km/h med en dryg sekund

Större
Stäng
  • Mercedes-EQ. EQE 350
    Mercedes-EQ. EQE 350
  • Mercedes-EQ. EQE 350

För ungefär 12 000 kronor om året ska nordamerikaner få ut 20 till 24 procent mer kraft ur sina eldrivna Mercedes-bilar.

Men i Europa ser dessa extra hästkrafter inte ut att bli tillgängliga.

En nederländsk representant för Mercedes menar att det handlar om en juridisk fråga.

Allt fler biltillverkare överväger olika tekniska tillvalsfunktioner i hyresabonnemang.

I Nordamerika kommer snart Mercedes att erbjuda en form av “accelerations-boost” i sitt EQ-program. Kunder i USA och Kanada ska för drygt 12 000 kronor om året få en effekthöjning i sina elbilar.

I runda slängar handlar det om 20 till 24 procent mer kraft. En Mercedes EQE 350 4Matic skulle exempelvis gå från 292 hästkrafter till 350. Sprinten från 0-100 km/h skulle kapas med dryga sekunden i de flesta modeller.

”Relaterar endast till USA och Kanada”

Det ser dock inte ut som att denna tjänst kommer till Europa.

“Denna funktion relaterar endast till Mercedes-Benz modeller i USA och Kanada. Den är inte tillgänglig i Storbritannien eller Europa för tillfället”, meddelar en Mercedes-representant i Storbritannien till Carscoops.

Det har spekulerats i vad som kan vara anledningen till att den europeiska marknaden inte får ta del av denna kraft-prenumeration. Enligt Top Gear beror det på lagen.

En nederländsk representant från Mercedes ska ha informerat Top Gear att prenumerationen inte är tillgänglig i Europa just nu på grund av “juridiska frågor”.

Det återstår att se om dessa juridiska frågor kommer att lösas i framtiden eller om Mercedes helt enkelt nöjer sig med den nordamerikanska marknaden.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com