Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Rolls-Royce arrangerar annorlunda bilträff

Tar inspiration från Cars and Coffee.

Med inspiration från fenomenet Cars and Coffee har Rolls-Royce arrangerat en bilträff för trogna kunder. Men det var inte kaffe de bjöd på.

Det började i Kalifornien och har spridit sig över världen. Bilträffen Cars and Coffee har blivit enormt populär och alldeles nyligen hölls det första Cars and Coffee-evenemanget i Stockholm.

Själva träffen går ut på att man kör till en förutbestämd mötesplats, träffar likasinnade, sparkar däck och sörplar kaffe, innan man lämnar evenemanget och traditionsenligt kraschar sin Ford Mustang in närmaste fasta föremål när man ska försöka sladda ut från parkeringen.

Så vulgärt. Tur då att det finns ett alternativ som passar din delikata smak. Rolls-Royce har nämligen adopterat fenomenet och skruvat till det så att det passar märkets kunder lite bättre och nyligen hölls den första Cars and Cognac, när Rolls-ägare samlades på privatklubben Soho Farmhouse i brittiska Cotswolds för att inta lämpliga förfriskningar.

Matt Howell/BMW AG

Så uppiggande.

Rolls-Royce regiondirektör Julian Jenkins sade sig vara nöjd med kvällen och sade att matchningen mellan bilar och konjak visade ”den underbara andan hos våra kunder, liksom deras djupa passion för varumärket”.

Självklart var det ingen av de förfriskade deltagarna som själva satte sig bakom ratten efteråt. Rolls-Royce bilar är självkörande, enligt den väl beprövade tekniken ”privatchaufför”. Och eftersom inte en enda Ford Mustang närvarade uppstod inte heller några plåtskador vid träffens upplösning. Om Cars and Cognac kommer till Sverige är dock oklart, men det ryktas att Cars and Folköl väntas locka stora skaror till Lidköping 5–7 juli. Och det är ju ungefär samma sak.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com