Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Nu går Volvo C40 Recharge att beställa – så mycket kostar den

Ska börja produceras i höst

Större
Stäng
  • Volvo C40 Recharge. Foto: Volvo
    Volvo C40 Recharge. Foto: Volvo
  • Volvo C40 Recharge. Foto: Volvo

Nu går det att beställa nya Volvo C40 Recharge med svenska priser. Bilen är en del i den svenska biltillverkarens satsning att bli ett helelektriskt märke senast 2030. 

I början av mars presenterades nya Volvo C40 Recharge, den första Volvon som designats för att enbart vara elektrisk. Modellen baseras på samma plattform som Volvo XC40 Recharge. Modellen är en del i Volvos satsning att bli ett helelektrisk märke senast 2030. 

Från och med idag går det att beställa Volvo C40 Recharge och det finns faktiskt inte jättemånga val du faktiskt kan välja i dagsläget. Bilen kostar från 689 900 kronor. Det enda motoralternativet du kan välja är det med dubbla elmotorer, en på framaxeln och en på bakaxeln, som drivs av ett 78 kWh-batteri. Det kan snabbladdas till 80 procent på cirka 40 minuter. Motorerna levererar en systemeffekt på 408 hästkrafter och ett vridmoment på 660 Nm. 0-100 km/h går på 4,9 sekunder. Maxhastigheten är begränsad till 180 km/h. Enligt Volvo är den förväntade räckvidden 42 mil och förväntas bli bättre med tiden genom trådlösa programvaruuppdateringar.

Du kan välja mellan sju olika färger, bland annat Black Stone, Fusion Red och Fjord Blue. Du kan även välja mellan två fälgar, båda 19-tum: Double Spoke Black Diamond Cut, och 5-Spoke Black Diamond Cut, varav den förstnämnda kommer som standard. Det går även att få tonade bakrutor utan extra kostnad, och du kan även lägga till en infällbar dragkrok men som kostar extra. 

LÄS MER: Volvo Cars kan börsnoteras senare i år

Tre olika alternativ finns på stilen i interiören: City Canvas-textil i Charcoal med interiören i samma färg, Charcoal Connect Textile/Microtech i Charcoal interior där det finns några ljusa kontrasterande detaljer, samt Charcoal Connect Textile/Microtech i Charcoal med Fjord Blue interiör som kontrasterande färg. 

C40 Recharge får precis som XC40 Recharge ett infotainmentsystem som är utvecklat tillsammans med Google och är baseras på operativsystemet Android. Då får du tillgång till inbyggda appar och tjänster från Google, exempelvis Google Maps, Google Assistant och Google Play Store.

När kunderna köper C40 Recharge följer ett paket med som innehåller bland annat service, garanti, vägassistans och eventuella alternativ för försäkring och hemmaladdning. 

Produktionen av Volvo C4 Recharge startar i höst och ska produceras i Volvos fabrik i Gent. 

LÄS ÄVEN: Den bästa elbilen – enligt Top Gear:s Chris Harris

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com