Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Hyllningen till freestylestjärnan

Ford Sierran inkluderar en toppola

Större
Stäng
  • Foto: Blocket
    Foto: Blocket
  • Foto: Blocket
    Foto: Blocket
  • Foto: Blocket
    Foto: Blocket
  • Foto: Blocket
  • Foto: Blocket
  • Foto: Blocket
  • Foto: Blocket
  • Foto: Blocket
  • Foto: Blocket

En Ford Sierra årsmodell 1990 med inkluderande toppola finns till försäljning. Utseendet på bilen är en hyllning till en freestylestjärna.

Nu har du chansen att köpa en av de 30 toppola som byggdes till Ford Sierra. Toppolan rymmer en säng på 200 gånger 160 centimeter, har två öppningsbara fönster, en taklucka, samt en luftventil. Ägaren har även byggt till en förvaringsbox i bagageutrymmet med ett extra batteri som laddas via ett skiljarelä av bilens generator. Interiören byttes ut 2017 på grund att originalet var i dåligt skick. Nu är bilen till försäljning på Blocket. 

Foto: Blocket

Själva bilen, en Ford Sierra modellår 1990, har en motor som leverar 120 hästkrafter. 

Underredet har blivit behandlat, fordonet har enligt ägaren minimalt med rost. Den har Koni stötdämpare runt om och även nya fjädrar. Bakbromsarna är utbytta och även hjulcylinder på höger sida . Den har även nya högtalare och även ny stereo. 

– Jag hade sett flera Toppola-bilar på vägarna och länge letat efter en då de sällan annonseras ut men till slut kom själva Toppolan ut på blocket separat. Jag frågade min sambo och fick ett ”nej, du kan inte köpa allt du vill jämt” men jag åkte och köpte den ändå. Den visade sig vara ämnad för en Ford sierra och de är inte heller superlätta att hitta i gott skick. Till slut fann jag en bil nere i Markaryd i otroligt fint skick för biltypen och åldern, köpte självklart denna och åkte hem, säger ägaren Erik Fors till Bytbil.

LÄS MER: Så mycket kostar Ford Mustang Mach-E i Sverige

Och som svar på det annorlunda utseendet på bilen, finns en hyllning till en svenska freestyleåkaren i skidor och influencern, och bilentusiasten, Jon Olsson.

– Min svärfar ställde sig mycket mera positiv till inköpet och tyckte att den skulle folieras i en häftigt mönster. Han gillar Jon Olson, så det fick bli en sorts kopia på hans tidigare bil, säger Erik Fors. 

Jon Olsson har genom åren haft flera bilar med speciellt utseende, bland annat en Audi RS6 med 1 000 hästkrafter.

Anledningen att bilen nu säljs är ändrade familjeförhållanden och därmed behövs mer plats i bilen.

LÄS ÄVEN: Historiska Shelby Mustangen: ”Kan bli världens dyraste”

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com