Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Här är är de populäraste bilmodellerna på Blocket just nu

Populärast är bilar som är upp till tio år gamla

Större
Stäng
  • Mamma och barn i bil
    Mamma och barn i bil
  • Mamma och barn i bil

Priserna på begagnade bilar är uppe på rekordnivåer på Blocket just nu. Speciellt populära är bilar som är upp till tio år gamla och som max har rullat 15 000 mil. 

Priserna och intresset för begagnade bilar hos Blocket fortsätter vara på rekordnivåer. I mars ökade medianpriserna på begagnade bilar på Blocket med 12 procent. Trenden håller i sig även för maj, där priserna ökade med 20 procent jämfört med samma period förra året. 

– Det är ett sällan skådat intresse för begagnat på Blocket, säger Henrik Littorin, marknadsplatsdirektör för Fordon på Blocket. 

Volkswagen Golf var den modell som sålde mest hos Blocket under månaden, följt av Volvo V70, Volkswagen Passat, BMW 3-serien och Volvo V60. 

LÄS MER: Konsumentverket svartlistar Svenskt Fordonsskydd

Störst intresse har kunderna för bilar som är upp till tio år gamla och som max rullat 15 000 mil. För det specifika spannet ökade ökade priserna med ännu mer, 21 procent, jämfört med samma period förra året. Medianpriset var 198 000 kronor, där medianpriserna ökade mest hos bensinbilarna (157 000 kronor). 

Tittar man på bilarna som såldes snabbast på privatmarknaden, var småbilen Peugeot 206 populärast, följt av Toyota Aygo, Peugeot 307, Renault Clio och Citroën Berlingo. 

Bensinbilarna har varit populärast som många andra månader, följt av diesel, miljöbränsle/hybrid och elbilar. Men trenden från tidigare månader håller i sig även här. Elbilarna ökar procentuellt mest. Det lades upp 243 procent fler elbilar i maj, jämfört med samma period förra året. 

Skoda Kodiaq var den snabbast sålda bilen hos bilhandlarna, följt av Peugeot 307, Renault Kangoo, Volkswagen Polo och Volvo XC70. 

LÄS ÄVEN: Värstingbilen kan köras med e-bränslen – kör 0-100 km/h på 1,9 sekunder

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com