Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Gessle-Ferrarin säljs på Blocket och BytBil

”Bilen känns som ett konstverk”

Per Gessle är högaktuell med sin Gyllene Tider-turné. Samtidigt säljs hans Ferrari F430 på BytBil och Blocket.  – Den har grejer som ingen annan har. Det är verkligen extra allt, men han är petig, säger bilhandlaren Jacob Wessberg till Kvällsposten.

Gyllene Tider drar fram över Sverige och gör succé med sin GT40 Avskedsturné. Förutom att vara frontman i succégruppen har Per Gessle ett brinnande intresse för Ferrari-bilar och är en av Sveriges främsta samlare. Han äger flera unika bilar, bland annat två LaFerrari.

KOLLA IN FERRARIN HÄR

Är du ett riktigt Gessle-fans har du nu chansen att köpa en bil med en unik proveniens. Bilhandlaren Jakcob Wessberg på Makkina säljer en unik Ferrari F430 F1 från 2005 som tidigare ägdes av Per Gessle.

– Det är en person emellan som har haft den. Men det är en av få bilar han har sålt. Det kanske behövdes plats i garaget? säger Wessberg till KvP.

Ferrari F430 är en av Ferraris mest uppskattade modeller och har en mittmonterad V8 på 485 hk som ger fantastiska prestanda och en toppfart långt över 300 km/h. Gessles bil är dessutom extra speciell.

– Bilen har en utrustning som ingen annan F430 kan stoltsera med. Per var den enda personen som fick kolfiber i motorrummet som specialtillverkades för bilen. Dessutom är hela bilen är dröm i kolfiber. Sportstolar i kolfiber med 6-punktsbälten; kolfiber insteg; kolfiber på instrumentpanel; ratt; växelväljare; mittkonsol och bälteshål, uppger Jacob Wessberg i annonsen som just nu finns på BytBil och Blocket.

Jacob Wessberg är själv så förtjust i bilen att han kanske inte kommer att sälja den. Bilen har blivit lite som ett barn för honom.

–  Bilen känns som ett konstverk som kan njutas utan att ens motorn är startad. Bilen är också utrustad med originalbur klädd i läder; keramiska bromsar. Denna Ferrari har helt enkelt en specifikation som älskas av den som älskar den stegrande hästen.

SE ALLA DETALJER PÅ GESSLE-FERRARIN HÄR

Per Gessle själv kan trösta sig med nio andra exklusiva Ferrari-bilar när han kommer hem från avskedsturnén. Dessutom köpte han nyligen en McLaren Senna för över tio miljoner kronor.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com