Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Fem populära filmbilar

Ghostbusters • Pretty Woman

Större
Stäng
  • Bilen från Ghostbustar. Foto: Wikimedia
    Bilen från Ghostbustar. Foto: Wikimedia
  • Bilen från Ghostbustar. Foto: Wikimedia

Genom åren har det förekommit många fina bilar i olika filmrullar. Här är en lista på fem klassiska och populära bilar.

I förra veckan fick vi reda på vilken film med biltema som var den mest populära. Genom åren har det susat förbi fantastiska bilar i olika filmrullarna.

Nu ger Kamux tips på fem olika ikoniska filmbilar, och ger även tips på passande substitut.

 

Lotus Espirit – Pretty Woman

Vem minns inte affärsmannen Edward Lewis (som spelas av Richard Gere) hoppade fram med en krånglig växellåda och stötte då på Vivvian (Julia Roberts). Här är den klassiska bilen en Lotus Espirit. Vill man komma åt en sportig känsla men kanske inte har de ekonomiska resurserna för en Lotus är ett alternativ en Porsche 944.

 

Ford Thunderbird Convertible – Thelma and Louise

Den mest populära bilfilmen enligt det svenska folket. De två bästa vännernas äventyr präglade inte enbart popkulturen utan var även oförglömlig för bilintresserade. För den som drömmer om vinden i håret och en upplevelserik åktur, bör hålla i hatten ordentligt. Ett förslag är en Ford Thunderbird Cabriolet 3.9 V8 Automat från 2003.

 

Volkswagen T2  – Little Miss sunshine

Det är säkert många som minns den klassiska scenen när hela familjen får putta på den gamla folkabussen. Den gula bilen som är fylld med familjen på den enormt långa resan mot skönhetstävlingen gör många glada i själen. Ett alternativ skulle vara att göra en road tripp med familjen i en modernare multivan från Volkswagen.

 

Cadillac Miller Meteor – Ghostbuster

Tre forskare blir utan jobb på universitetens parapsykologiska avdelning där de studerar övernaturliga fenomen. De tar saken i egna händer och går på spökjakt. Bilen i fråga som är i fokus är en Cadillac Miller Meteor från 1959. Vill man ha något liknande finns nyare modeller att hitta, såsom Cadillac CT6 från 2020.

 

DeLorean DMC-12 – Tillbaka till framtiden

Än idag är Tillbaka till framtiden en film som man kan titta om flera gånger. Och självklart står bilen i centrum i den här rullen. Dock finns inte biltillverkaren kvar, och inte heller existerar tidsmaskiner, tyvärr. Men en annan bil som har de klassiska måsvingedörrarna är Tesla Model X.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com