Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Elextra ska ge Tesla smisk

Dansk entreprenör bakom schweiziskt projekt.

Schweiziska Elextra lovar att accelerera ifrån Teslas värsta. Men du får betala dyrt för nöjet.

Elon Musks elbilsrevolution har inte gått riskkapitalisterna förbi. Teslas framgångar kan sticka i ögonen på etablerade biltillverkare, men framför allt har hans elbilsunder fått nya elektriska aspiranter att skjuta upp som svampar ur jorden.

Den senaste eldrivna superbilen heter Elextra och är ett projekt baserat i Schweiz, gökuren och galenskapernas hemland. Bakom Elextra står en dansk entreprenör, Poul Sohl, och bilen ska byggas i Tyskland, närmare bestämt i närheten av Stuttgart.

Daimler AG

Där finns ju andra biltillverkare också.

Samtidigt ska formerna vara inspirerade av italienska superbilar från förr och visst, en gnutta av Gandinis Carabo kan väl anas – även om Elextra är en fyrdörrasbil med vad som ser ut som ett ordentligt baksäte.

Både chassi och kaross ska vara utförda i kolfiber, ett sätt att spara vikt, och två elmotorer ska tillsammans leverera 680 hästkrafter. Elextra lovar att sprinten upp till 100 km/h ska gå på under 2,3 sekunder och därmed slå Tesla Model S P100D på fingrarna.

När produktionen kommer igång 2019 ska en serie om blott 100 bilar byggas och de kommer att kosta sisådär 4–5 miljoner kronor. Aj.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com