Motornyheter från bytbil.com lördagen den 13 februari 2016
Amerikan vill bygga Nürburgring i Las Vegas
Las Vegas har det mesta, man har kopierat delar av London, byggt både Eiffeltornet och pyramiderna. Snart kan det vara så att man även får en bit av Tyskland. Entreprenören Bruton Smith vill nämligen bygga en exakt kopia av ikoniska racerbanan Nürburgring.


Las Vegas är ökenstaden som haft som gimmick att återskapa kända delar av världen i en neonskimrande och kondenserad version. Men en så länge finns det inte allt för många tyska delar. Detta ska det nu bli ändring på om Speedway Motorsports vd, Bruton Smith, får sin vilja igenom.

Han vill bygga en exakt replika av Nürburgring (framgår inte om det bara är Nordschliefe som gäller) mitt ute i öknen. Intentionen avslöjade han i en intervju med radiokanalen Sirius XM Sports. Där berättar han att tanken kom för tre år sedan och att han pratat med ”några tyskar” om möjligheten.
– Jag vet att Cadillac och flera andra använder Nürburgring som testbana. Det kom upp ett förslag för några år sedan om att bygga en kopia av banan och jag vet hur man duplicerar den.

Herr Smith är alltså övertygad om att han kan bygga racerbanan och har fört samtal med Nevadas guvernör –som han hoppas ska donera tillräckligt med mark. Tanken är att ”Nevadaring” ska användas av tillverkare i sina test samt att privatpersoner ska kunna betala för att ta ett varv.
– Om vi får tillstånd från guvernören så kommer vi bygga den. Om vi får det klart så kommer våra tyska ingenjörer att mäta banan med bland annat flygfoto och när de är klara så kan jag sätta igång att bygga den här banan.


redaktoren@bytbil.com