Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

367-hästars Volvo S60 och V60

- Dessa bilar är riktigt snabba.

Polestar har gjort det igen, presenterar maxade Volvos. – Dessa bilar är riktigt snabba, säger Niels Möller, Chief Operating Officer, Polestar.

Polestar tar Volvo S60 och V60 från fabriken och lägger till en större turbo, en kompressor, nya vevstakar och kamaxlar, ett större luftintag och en bränslepump av högre kapacitet tillsammans med BorgWarner-fyrhjulsdrift. Allt detta skickar mer kraft till bakhjulen och den nya Polestar-optimerade åttaväxlade Geartronic-automatväxellådan.

Med en Drive-E-motor som producerar 367 hästkrafter och 470 Nm och en vikt som minskat med 24 kilo över framaxeln och 20 kilo totalt jämfört med tidigare modellår blir det resultat, att accelerera från 0-100 går på 4,7 sekunder.

– Dessa bilar är riktigt snabba. Men de är mer än bara det. De kombinerar Polestars 20-åriga racingerfarenhet med Volvos pragmatism och ingenjörskonst, säger Niels Möller, Chief Operating Officer, Polestar.

Del i den förbättrade prestandan och speciellt vägegenskaperna jämfört med tidigare modellår är en optimerad viktdistribution.

– Alla ändringar på bilen handlar om att förbättra körbarhet och effektivitet. Den nya motorn har redan från början motorsportteknologi som kombinationen av turbo och kompressor, lättviktsmaterial och mer. Detta går hand i hand med vår grundfilosofi och har möjliggjort oss att vidareutveckla Volvo S60 och V60 Polestar, säger Henrik Fries, Vice President R&D, Polestar.

Polestar lanserade sina bilar under 2014 till ett begränsat antal marknader. I dag har marknaden expanderat från 13 till 47 marknader och en fördubblad produktionsvolym från 750 bilar om året till upp till 1500.

Foto: Polestar / Volvo
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com